Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Malinový likér

Urodilo se vám hodně malin? Uchovejte je na zimu v podobě lahodného a voňavého likéru. Lze ho pít samostatně nebo přidávat do čaje či svařeného vína. Krásně voní a pokaždé vám připomene slunné léto.

Hodnocení receptu je 4,5 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hella Hella

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min Bez doby zrání likéru

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava, Bez doby zrání likéru)

Suroviny pro 1 litr

1litr

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 584 kJ /
1 813 kcal
Bílkoviny3,05 g
Tuky1,50 g
Vláknina16,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 17 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy176,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maliny nasypeme do větší lahve od okurek. Svaříme vodu s cukrem, nalejeme na maliny a přidáme vodku (nebo podobný alkohol). Krok 2: Lahev uzavřeme a necháme stát asi 3 týdny na chladném místě. Během té doby několikrát lahví otočíme, aby se maliny promíchaly. Krok 3: Pak likér scedíme přes plátýnko, nalijeme do lahví a popíjíme.

TIP: Přehled podomácku vyráběných likérů

Zveřejněno 5. 7. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Malinový likér

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nLp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Malinový likér

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nLp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Dokončil jsem cca před 14ti dny, vylepšil jsem to malou hrstí lesních borůvek a jsem spokojen. Dokonce jsem byl pochválen od všech děvčat, kterým jsem dal okoštovat...<3

Maliny jsou jedny z mých nejoblíbenějších a v tekutém stavu:-*:-*:-p:-p;-):yes:...+1

Úplně cítím tu chuť malin.Když jsem byla malá chodívali jsme s rodiči na lesní maliny a dokud nebyl nasbíraný kýbl,nesměli jsme domů.:-D:-DTo pak byla malinovka....:-*:-*:-*celou zimu jsme si dávali a taky občas dali do čaje.To už neni ani pravda.U nás jich dnes moc neni a když,tak jsou maličké ,to bychom sbírali týden.Likérek si uložím,kdybych přeci jen na nějaké natrefila.Zahradní jsou také dobré,ale takové aromatické jako divoké nejsou ani náhodou.;-):yes::yes:

spagetka: děkuju, to byla blesková odpověď ;-)

nachos:určitě i ze zmražených, nejsem autor, ale nevidím důvod, proč ne ;-):-p:yes:

může se to dělat i z mražených malin? vypadá to chutně:-p

to vypadá tak nádherně babičkovsky a taky ho moje babinka dělala:-D:yes:

vipadá to hesky....:-D:-)

Helli, vůbec nevím, jak to, že jsem si nevšimla:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
panacota s malinami recept, ořechový likér recept, diviznový likér, orechovy liker, peprmintový likér recept, likér, recepty z malin, peprmintový likér, malinovka likér, recepty na domácí likéry, domaci likery, baylies likér, diviznový likér recept, recept na orechovy liker, likér recept, recepty-likéry, domácí bylinné likéry, recept na peprmintový likér, domaci orechovy liker, recept likér

Suroviny:
maliny, voda, cukr krystal, vodka

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu