Postup přípravy
Krok 1: Úmyslně nepíši množství, protože každý má jiný hlad.
Krok 2: Jednotlivé suroviny nakrájíme na plátky, ledvinky pečlivě očistíme, můžeme je očištěné přes noc dát do mléka, vytáhne absolutně všechen pach.
Krok 3: Cibuli rozkrojíme na osminky a po vrstvách rozdělíme, tyto dílky se mnohem lépe napichují než kolečka. A teď střídavě napichujeme jako každý špíz.
Krok 4: Brambory oloupeme a připravíme si alobal matnou vrstvou k masu. Pokapeme olejem a poklademe na širší plátky nakrájené brambory, osolíme a posypeme uzenou paprikou. Navrch položíme špíz, pokapeme Worcestrem a posypeme kořením. NESOLÍME, jsou tam játra, ale stačí osolené brambory.
Krok 5: Pečlivě zabalíme a dáme do naplno vyhřáté trouby na 35 minut, vyndáme, otevřeme alobal nahoře a dáme kousek bylinkového másla. Vrátíme do vypnuté trouby asi na pět minut. Podáváme s tatarkou nebo zeleninovým salátem.
Zveřejněno 11. 8. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Řezníkova jehla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rR7K
Moje poznámka
Řezníkova jehla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rR7K
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 7 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 9 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 9 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 11 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 13 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dalmatské čufty
Ceesay před 4 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 7 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 7 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 9 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 10 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 11 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 11 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 13 hodinami
Pudinkové cukroví
adela. před 13 hodinami
Tématické fráze:
vepřová játra minutka,
živáňská jehla,
vepřové ledvinky jako minutka,
živáňská na jehle,
vepřová játra na jehle,
vepřová játra jako minutka,
vepřova jatra minutky,
vepřová játra na minutku,
minutky z veprovych jater,
vepřová jehla,
srdce a ledvinky,
jehla recept,
ledvinky z trouby,
kuřecí srdíčka na jehle,
vepřová játra - minutka,
vepřové ledvinky minutka,
jehla recepty,
játra na jehle,
jehla na uzenou kýtu,
reznikova kucharka
Suroviny:
ořez vepřový,
játra vepřová,
ledvinky vepřové,
srdce vepřové,
slanina,
klobása,
cibule,
paprika,
koření na živáň,
paprika sušená uzená,
sůl,
olej,
brambory,
omáčka worcesterová,
špejle,
alobal
Komentáře (7)