Hejk na smetaně se žampióny a pórkem
Tato úprava hejka je jednoduchá, ale chuťově bohatá. Ryba se nejprve krátce opeče na másle, pak se dusí ve smetanové omáčce s žampiony a pórkem, které jí dodají jemnost i šťavnatost. Je hotová za pár minut a dobře zasytí.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 614 kJ / 1 103 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 125,22 g |
Tuky | 63,23 g |
Vláknina | 0,98 g |
Cholesterol | 600 mg |
Sodík | 741 mg |
Sůl | 1,80 g |
Sacharidy | 8,10 g |
Postup přípravy
Množství omáčky regulujeme přidáním mléka.
Zveřejněno 4. 10. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hejk na smetaně se žampióny a pórkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/voN0
Moje poznámka
Hejk na smetaně se žampióny a pórkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/voN0
Nejnovější recepty
Kuřecí orzo
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí nudličky se zeleninou a houbami
Přidáno před 23 hodinami
Vepřové nudličky s lesními houbami
Přidáno před 23 hodinami
Flíčky s lesními houbami
Přidáno před 23 hodinami
Kuskus se sušenými rajčaty
Přidáno 3. 9. 2025 14:12:01
Cuketový sachr
Přidáno 3. 9. 2025 12:00:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Špaldový chléb rychlý, bez hnětení, v troubě
LucieZKoprivnice před 1 hodinou
Povidla pečená v troubě
Zuza1985 před 3 hodinami
Kedlubnová nebo květáková mléčná polévka
Kajkajak před 3 hodinami
Krůtí roštěná
Diviska87 před 3 hodinami
Rajčatový protlak
douver před 4 hodinami
Gnocchi Pomodori
Jan Nemec před 6 hodinami
Mleté maso s kolínky
MichalRaby před 8 hodinami
Tématické fráze:
ryba hejk,
hejk ryba,
hejk filety recepty,
hejk na masle,
zapečený hejk,
ryba s porkem,
ryba heyk,
filety z hejka,
hejk filety recept,
ryby hejk,
recept na rybu hejk,
ryba se žampiony a porkem,
jak upravit rybu hejk,
hejk na žampionech,
hejk v troube,
heyk,
heyk ryba,
hejk-recept,
žampióny,
uprava ryby hejk
Suroviny:
hejk,
žampióny,
pórek,
smetana ke šlehání,
česnek,
šťáva citronová,
máslo,
mouka hladká,
sůl
Komentáře (4)