Bruschetta s rajčaty
Bruschetta je typický italský předkrm, známý již po celá staletí. Dokřupava opečený toust připravíme s rajčatovou směsí, provoněnou česnekem, bazalkou a parmezánem. Bude nám chutnat jako výborná a lehká snídaně, večeře nebo svačina.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 614 kJ / 147 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,28 g |
Tuky | 0,52 g |
Vláknina | 11,72 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 22 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 28,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rajčata jemně pokrájíme na drobné kostičky.
Krok 2: K rajčatům přidáme najemno nakrájenou bazalku, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek, olej a smícháme.
Krok 3: Necháme vychladit.
Krok 4: Pod grilem zapečeme plátky baget do jemného zezlátnutí.
Krok 5: Naneseme na ně rajčatovou směs, posypeme je parmezánem a dozdobíme lístečky čerstvé bazalky.
Zveřejněno 30. 9. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bruschetta s rajčaty
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oyJ3
Moje poznámka
Bruschetta s rajčaty
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oyJ3
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 4 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 5 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 5 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 5 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 5 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 6 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 6 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 7 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 9 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 11 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 11 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 11 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 11 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 12 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 13 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 13 hodinami
Tématické fráze:
bruschetta s rajčaty,
brusketa,
bruschetta s rajčaty a mozzarelou,
co s rajčaty,
bruschetta,
brusketa recept,
brusketa s rajčaty,
brusketa s rajčaty recept,
bruščeta,
brusceta s rajčaty,
rajčatová bruschetta,
bruscheta s rajčaty recept,
bruschetta recept,
bruscetta,
brusketa recepty,
bruscheta s rajcaty,
brusceta recept,
bruskety recepty,
bruskety,
bruschetta výslovnost
Suroviny:
rajče,
bazalka čerstvá,
sůl mořská,
pepř drcený,
česnek,
olej olivový,
parmazán,
bageta
Komentáře (21)
A opravdu se to vyslovuje brusketa.
no, popravdě.. ta chuť rajčat v tomto období není nic moc, taktéž barva... už se těším na vlastní
a máš pravdu v tom, že je to lahoda, která má jistě mnoho verzí a podob, všechny jsou jistě chutné
Moje dcera už několikrát připravovala bruschettu s rajčaty, tuňákem, mozzarellou a parmazánovou posypkou, ale zatím mi nedovolila to vyfotit. Ovšem je to hrozně moc dobré..
Mimochodem, jak se to správně čte...? Já fakt nevím, vždycky jsem to vyslovovala "brusšeta", ale teď v reklamě běží výslovnost "brusketa" (ale tam se jedná o tvrdou topinku s příchutí..) Tak úplně nevím - "ňoky" (gnocchi) jsem si osvojila dávno, ale tady si nejsem jistá
si mě svými fotkami totálka zazdila