Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Thajské fenyklové nudle s kuřecími kousky

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

isindy isindy

Náročný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 247 kJ /
1 015 kcal
Bílkoviny165,88 g
Tuky34,28 g
Vláknina1,74 g
Cholesterol 385 mg
Sodík 423 mg
Sůl1,07 g
Sacharidy9,93 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do hrnce s teplou vodou ponoříme instatní nudle a necháme cca 10min. změknout. Nevaříme. Krok 2: Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, okořeníme chilli a necháme chvíli odležet. Krok 3: Mezitím odloupneme z fenyklu vrchní slupky, zbytek nakrájíme na tenké měsíčky (jako např.cibuli). Krok 4: Na troše oleje zprudka orestujeme maso, jakmile se zatáhne, přidáme fenykl a restujeme dozlatova. Krok 5: Poté přidám kari, podlijeme kokosovým mlékem a krátce provaříme (fenykl by měl zůstat křehký a lehce chroupat), podle chuti dosolíme. Krok 6: Zcezené nudle přidáme na pánev k masu, promícháme, prohřejeme a podáváme.

Zveřejněno 27. 12. 2010

Poznámka autorky isindy

Donedávna jsem čínské nudle krátce povařila doměkka - pak jsem kdesi na netu přečetla tento postup a ejhle - funguje to a jsou chutnější.

Fenykl jsem dodnes neochutnala, vlastně znám jen fenyklový čaj...ale dneska to najednou byla v obchodě láska na první pohled :) nevím proč, ale měla jsem strašnou chuť tu zajímavou věc ležící mezi mrkví a karambolou ochutnat...tak jsem se nechala inspirovat na gurmetklub.cz a dobře jsem udělala.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Thajské fenyklové nudle s kuřecími kousky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/znlq

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Thajské fenyklové nudle s kuřecími kousky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/znlq

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (29)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:-p:yes:takové jídla máme rádi, ale toho mléka jsem se bála. ale vyzkouším to. +:yes:

Hmmm ,teda dala bych si hned.Mám nějaký absťák na zelený,po tom všem tučném a sladkém.Fenykl mám moc ráda a přidávám pokud je v létě do směsi salátů.Dokonce jsem ho i jednou pěstovala na zahradě, i když nebyl tak pěkný co se koupí,zato byl zase víc aromatičtější.Dá se zapékat a všelijak upravit ,je to dobrůtka.S kokosovým mlékem to může ladit.:-p:-p:yes::yes::yes:

Isahu - tip na salát je na mých stránkách ;-)
http://www.zdravavarecka.cz/index.php?option=com_c... Tento salát miluji když je trošku uleželý, jinak tam mám salát s polníčkem, v kterém je také použitý fenykl :-)
http://www.zdravavarecka.cz/index.php?option=com_c...

Iljuso, na čerstvý/syrový v salátu jsem si ještě netroufla, zatím jsem prubla tuto tepelnou úpravu a byla jsem mile překvapená :-p
ten salát zkusím ale taky, máš nějaký tip?

Ráda vyzkouším, fenykl mám moc ráda - jak tepelně zpracovaný, tak v salátech - tam mi chutná ještě více :-*

koukám,že receptík je lákavý,také jsem ještě nikdy nedělala čerstvý fenykl,chtělo by to vyzkoušet.;-):yes:+1

děkuji :-K;-)

Děkuji za nabídku IVANKO jsi moc milá rád potkávam lidi jako jsi Ty, je úžasné že se tady najdou takový lidé;-). Děkuju to už je 3 bod kterej nemohu dát:-)

Tondo, nešlo by to bez té "paní"?:-8:-8:-D já myslím, že si tu všichni svorně tykáme ;-)(a navíc jsem starší a ženská k tomu, tak to můžu nabídnout :-8:-D)

Paní Ivo dík za tip to je dobrej nápad , skočím za kámošema do čínský čtvrti:-) a kouknu jakou mají kvalitu, kdyby to šlo dal bych další bod:yes:

Ambiente a ty nejsi v Čechách? to, co mám na fotce, to je docela dobré - tuším z Billa za pár pětek...nebo ho kupuji přímo na tržišti "u zdroje". Osvědčilo se mi kupovat tyto suroviny tam, kde je kupují ti, kteří nejlépe ví, co a jak s nimi :-)

Eli, trošičku jo....ty čerstvé lístečky jsou trochu jako máta, někdo tvrdí, že v tom cítí anýz nebo lékořici...já ne :-8

Eli, joooo víš že jo.... připomíná silný odvar máty a mírně k fenyklu :-D, ale zas ne tak doslova, přiblížila ses :yes::yes:

Promiňte mi debilní dotaz...ale není ta fenyklová chuť trochu do "peprmintova", jako do máty, ale jemněji??

Eli, za sebe;-) - chuť fenyklu se nedá přirovnat, je to fenykl - příjemná, pikantní fenyklová (to jsem ti pomohla co?:-8), do křupava ho uuděláš zhruba jako asi celer, ale ani to není přesný, velice krátce, hlavně si vybírej malé hlavičky, jsou křehčí a mají šťavnatější chuť :-p, je vynikající i jen na páře a s bramborem opečeným na másle, na gogle najdeš dost odkazů, hlavně se ho neboj vyzkoušet :yes::yes::yes:

Tématické fráze:
thajské nudle, fenykl recepty, thajské recepty, thajske nudle recept, thajské nudle recepty, fenykl recept, thajská kuchařka, recept na thajské nudle, thajské nudle s kuřetem, fenyklová omáčka, top recepty z fenyklu, čínské nudle recept, recept na upravu fenyklu, thajské nudle s kuřecím, thajské kuřecí nudličky, čínské nudle s kokosovým mlékem, gogle diskuze recepty, jak upravit čínské nudle, recept thajské nudle, thajský recept

Suroviny:
nudle instantní, prsa kuřecí, fenykl, sůl, mléko kokosové, koření kari, chilli, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu