Pečené maso s červeným zelím a bramborovým knedlíkem
Nedělní oběd pro bohatýry se může skládat z pořádného kusu vepřového, knedlíků a podušeného zelí. Maso nakořeňte a nechte ho odležet. Pak teprve tepelně upravte. S voňavým zelíčkem a bramborovým knedlíkem to bude bašta.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 847 kJ / 2 353 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 189,47 g |
Tuky | 168,38 g |
Vláknina | 6,55 g |
Cholesterol | 470 mg |
Sodík | 702 mg |
Sůl | 1,45 g |
Sacharidy | 18,71 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bůček ořežeme od kůže a nakrájíme na tenčí plátky.
Krok 2: V misce smícháme olej, grilovací koření a 2 lžičky kmínu. Promícháme. V této směsi necháme bůček 1 hodinu odležet.
Krok 3: Vepřovou kotletu nakrájíme na plátky a položíme na plech. Posypeme cibulí nakrájenou na proužky a česnekem nakrájeným na kolečka. Přidáme Masox, bujón, posypeme kmínem, zalijeme trochou oleje a vodou. Bůček vložíme do trouby na mřížku a pod to dáme plech s kotletami.
Krok 4: Pečeme podle zkušeností s vlastní troubou do změknutí. Poté bůček vyndáme a šťávu u kotlet zahustíme moukou. Krátce zapečeme.
Krok 5: Zelí: Pórek a jarní cibulku nakrájíme na jemno. Dáme do hrnce restovat s troškou oleje. Poté zasypeme lžící hladké mouky a promícháme. Vložíme zelí, které neproplachujeme. Promícháme, zalijeme trochou vody a vaříme asi 15 minut. Dosolíme a můžeme dosladit.
Zveřejněno 5. 9. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečené maso s červeným zelím a bramborovým knedlíkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oyQk
Moje poznámka
Pečené maso s červeným zelím a bramborovým knedlíkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oyQk
Nejnovější recepty
Lehký bramborový salát s čerstvou zeleninou
Přidáno před 10 hodinami
Nejlahodnější sušené švestky
Přidáno před 14 hodinami
Buřtíkové plátečky s bramborem
Přidáno před 18 hodinami
Kuřecí minutka se sázenými vejci
Přidáno 19. 8. 2025 22:56:11
Hovězí kližka na smetaně v pomalém hrnci
Přidáno 19. 8. 2025 22:26:09
Mořská štika v křupavé bylinkové krustě
Přidáno 19. 8. 2025 21:49:47
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová pečeně na tymiánu
E. J. K. před 3 hodinami
Majonézové rohlíky
Annanas před 4 hodinami
Voňavý chléb s česnekem
Annanas před 4 hodinami
Svíčková na smetaně
Pozde před 6 hodinami
Hovězí na pepři
Pozde před 6 hodinami
Pečená švestková povidla
Fitulka před 6 hodinami
Francouzské brambory
jjj82 před 7 hodinami
Mleté maso s rýží a rajčaty z jedné pánve
Uttinka před 7 hodinami
Obyčejný hrnkový chleba
Lucie Hertlova před 7 hodinami
Rychlá houbovo-kmínová polévka s krupicovými nočky
essinKa před 10 hodinami
Tématické fráze:
kanci pecene se zelim,
pečené kančí maso se zelím,
pečená kančí kýta se zelím,
kančí kýta se zelím,
pečené maso se zelím,
kančí maso se zelim,
pecene kanci se zelim,
vepřové maso s červeným zelím,
kanci maso s knedlikem a zelim,
vepřové maso s bramborovým knedlíkem,
kančí pečeně se zelím a knedlíkem,
peceny kanec se zelim,
pečená kančí kýta a zeli,
vepřové s červeným zelím,
maso s bramborovým knedlíkem,
veprova pecene s cervenym zelim,
kančí pečeně se zelím recept,
kančí se zelím,
vepřová pečeně se zelím,
kančí s knedlíkem a se zelím
Suroviny:
bůček,
kotleta,
cibule,
česnek,
kmín celý,
koření grilovací,
masox hovězí,
bujón zeleninový,
zelí kysané červené,
cibulka jarní,
pórek,
olej,
mouka hladká,
sůl,
cukr
Komentáře (7)