Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hříbkový perkelt

Voňavý perkelt je lahodný pokrm inspirovaný maďarskou kuchyní, ve kterém využijeme sušené houby. Slanina, cibule, chilli a paprika krásně podtrhuje chuť hříbků. Podávat ho můžete s knedlíkem, těstovinami nebo i bramborami.

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Meszarosovabolya Meszarosovabolya

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min bez doby namáčení hub

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava, bez doby namáčení hub)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 373 kJ /
1 284 kcal
Bílkoviny9,26 g
Tuky126,87 g
Vláknina6,25 g
Cholesterol 105 mg
Sodík 2,41 g
Sůl6,00 g
Sacharidy24,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hríby namočíme na 30 minút do teplej vody. Krok 2: Očistenú cibuľu nakrájame na tenké mesiačiky, slaninu na prúžky a chilli papričku na jemno. Krok 3: Na rozohriatom oleji v hrnci orestujeme slaninu, mleté čierne korenie, chilli papričku a cibuľu do sklovita. Krok 4: Zasypeme mletou červenou paprikou, ktorú stále miešame a necháme rozpustiť v tuku. Pridáme hríby aj s vodou, v ktorej boli namočené. Dusíme za občasného doliatia horúcou vodou do mäkka. Krok 5: Zahustíme múkou rozmiešanou v studenej vode a povaríme ešte 15 minút. Krok 6: Podávame s knedľou, cestovinou alebo s varenými zemiakmi, čo komu chutí.

TIP: Jak skladovat sušené houby

Zveřejněno 6. 10. 2010

Poznámka autorky Meszarosovabol…

Zdroj: vlastný recept.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hříbkový perkelt

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LJDw

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hříbkový perkelt

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LJDw

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Anička, som rada, že chutilo a dakujem za super fotky:-))

Včera jsem vařila a moc nám chutnalo:-pděkuji za dobrý recept:yes:a dovolím si přidat foto:-)
Použila jsem sušenou směsku-proto ta tmavší barva,dala jsem gazdovskou slaninu a vynechala chilli papričku,ostré nemůžeme:-/jako příloha byly těstoviny:-)Přidala bych ještě bodík,ale ten jsem už dala minule;-):-))

:-p+6:yes::yes:ukládám a určitě vyzkouším;-)

Mysulka, dakujem:-K

Suvička, dakujem:-))

Jikotka, dakujem:-K

Simonka, dakujem:-K receptje ľahký, rýchly, chutný, mierne pikantný, hríbky prevoňané paprikou a údenou slaninkou:-p

:-p:-p:yes::yes::-D,taky můžu s houbami všechno...

ibolka pěkný receptík já z houbami můžu vše.:-p:yes:+1:-K

Tématické fráze:
perkelt, perkelt recept, houbový perkelt, hribovy perkelt, perkelt z hub, hřibovy guláš, hříbkový guláš, perkelt s hub, perkelt hribovy, recept na perkelt, hřibový guláš s masem, houby, hobovy perkelt, hříbkový salát, hribkovy nakyp, hribkovy gulas s masem, hribovy gulas recept, hribovy perkelt recept, recept perkelt, houby recepty

Suroviny:
houby sušené, slanina uzená, cibule, chilli paprika čerstvá, paprika sušená sladká, mouka hladká, pepř mletý, olej, voda

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu