Postup přípravy
Krok 1: Řepu omyjeme a každou zvlášť zabalíme do alobalu a dáme péct do předehřáté trouby (220ºC) na 2 hodiny.
Krok 2: Asi 20 minut před koncem pečení řepy se pustíme do přípravy masa a omáčky. Panenku (vcelku) opepříme a potřeme prolisovaným česnekem a olivovým olejem, poté vložíme na rozpálenou pánev. Necháme maso zatáhnout a až poté posolíme. Opékáme ze všech stran tak dlouho, jak krvavé chceme maso mít.
Krok 3: Poté panenku přendáme na talíř a na pánev přilijeme víno, vývar a smetanu. Důkladně promícháme, aby se nám všechny ingredience spojily a přidáme kuličky zeleného pepře. Omáčku necháme zredukovat na požadovanou hustotu a na závěr přidáme oříšek másla, případně dochutíme solí.
Krok 4: Maso nakrájíme na plátky, které na talíři přelijeme omáčkou. Podáváme s červenou řepou nakrájenou rovněž na tenké plátky.
Zveřejněno 13. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Panenka s pepřovo-smetanovou omáčkou a pečenou řepou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B6Vk
Moje poznámka
Panenka s pepřovo-smetanovou omáčkou a pečenou řepou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B6Vk
Nejnovější recepty
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 8 hodinami
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 10 hodinami
Brynzové halušky
Přidáno před 12 hodinami
Sýrové placky
Přidáno před 15 hodinami
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 16 hodinami
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Květáková polévka
Eva_H před 3 hodinami
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 6 hodinami
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 7 hodinami
Svačinové sendviče
Kajkajak před 7 hodinami
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 8 hodinami
Jarní salát
Kajkajak před 8 hodinami
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 9 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 10 hodinami
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 10 hodinami
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 10 hodinami
Tématické fráze:
vepřová panenka se smetanovou omáčkou,
vepřová panenka na zeleném pepři,
panenka na zeleném pepři,
jak dlouho péct vepřovou panenku,
vepřová panenka recepty s omáčkou,
jak dlouho pect panenku,
vepřová panenka s pepřová omáčkou,
pečená vepřová panenka,
hovězí panenka,
panenka se smetanovou omáčkou,
omáčka ze zeleného pepře,
panenka s omáčkou,
hovězí panenka recepty,
jak péct panenku,
vepřová panenka v pepřové omáčce,
vepřová panenka v omáčce ze zeleného pepře,
vepřová panenka na pepři,
vepřová panenka smetanová omáčka,
omacka na panenku,
jak péct vepřovou panenku
Suroviny:
panenka vepřová,
sůl,
pepř,
olej olivový,
vývar hovězí,
víno bílé,
smetana ke šlehání,
pepř zelený sterilovaný,
máslo,
sůl,
řepa červená
Komentáře (7)