Suroviny pro 1
4 porce
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 580 kJ / 139 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,16 g |
| Tuky | 0,12 g |
| Vláknina | 0,40 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 2 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 34,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Uvařené jáhly nasypeme do mísy, přidáme vanilkový puding (sypký), kukuřičnou mouku a vodu (tolik, aby z ní šli tvořit šišky).
Krok 2: Dáme vařit vodu, kterou osolíme a až voda vře, tak naházíme šišky a vaříme dokud nevyplavou. Pozor! Hned vytáhněte nebo se rozvaří.
Krok 3: Uvařené jáhly polijeme rozpuštěným máslem, posypeme mákem, karobem a osladíme javorovým sirupem.
Zveřejněno 8. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jáhlové škubánky s mákem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oO9B
Moje poznámka
Jáhlové škubánky s mákem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oO9B
Nejnovější recepty
Vanilkové pralinky
Přidáno před 4 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 7 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 8 hodinami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 10 hodinami
Sýrová pomazánka podle ČSN
Přidáno před 12 hodinami
Vánoční oplatky
Přidáno 17. 12. 2025 13:26:45
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrášková polévka - jednoduše
jitkahot před 16 minutami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
TetianaCherneha před 29 minutami
Nejlepší marokánky
H33inrich před 32 minutami
Plněný Hermelín s pivní omáčkou a bramborem
Sahula před 37 minutami
Babiččina čočková polévka
pesmax před 1 hodinou
Bramboráky
jahodp před 1 hodinou
Zapečené vepřové plátky
jahodp před 1 hodinou
Kilimandžáro
jahodp před 1 hodinou
BeBe střecha
jahodp před 1 hodinou
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
jahodp před 1 hodinou
Tématické fráze:
jáhlové šišky,
jáhlová mouka recepty,
hanka zemánková recepty,
hanka zemánková,
z ceho jsou jahly,
jahelne skubanky,
škubánky s mákem,
jáhlová mouka recept,
ethylvanilin,
šišky s mákem,
jáhlová mouka,
recepty z jáhlové mouky,
škubánky recept,
jáhelník s makem,
etylvanilin,
jáhly recepty,
jáhlový koláč s mákem,
škubánky z jáhel,
jáhlové recepty,
složení pudinku
Suroviny:
jáhly,
mouka kukuřičná,
pudink vanilkový,
voda,
máslo rostlinné,
mák,
karob,
sirup javorový
Komentáře (29)
Popis: Sypká směs cukru s etylvanilínem
http://www.chemievjidle.cz/vanilkovy-cukr/vitana-v...
http://cs.wikipedia.org/wiki/Etylvanilin
Naturamyl puding vanilková příchuť
Puding je vyroben z pečlivě kontrolovaných surovin.
Základem výrobku je kukuřičný škrob. Výrobek neobsahuje žádná sladidla a hotový puding je lehce stravitelný.
Tradiční česká chuť Naturamyl od Dr.Oetker!
Iljusa: já si myslím, že američané jsou tlustí spíš kvůli fast foodům a tak... javorový sirup je výborné přírodní sladidlo, plné vitamínů a minerálů, které slouží jako náhrada za nezdravý bílý cukr...
U pudinku - pozor na vysoký glykemický index a to samé bych řekla asi i o javorovém sirupu. Jednou jsem někde četla, že spousta američanů je také hodně silná kvůli javorovému sirupu, kterým si velmi hojně zalévají své oblíbené lívanečky. Nevím, co je na tom pravdy
puding se dá nahradit v tomto receptu i kukuřičným škrobem.