Zelí do sklenic bez zavařování
Zelný salát ve sladkokyselém nálevu nesmí chybět v žádné spíži. Hodí se například jako příloha k masu. Zelí z našeho receptu je navíc snadné na přípravu a nepotřebuje tepelnou úpravu. Stačí ho nechat odležet.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 513 kJ / 3 469 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 170,09 g |
Tuky | 25,84 g |
Vláknina | 304,85 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 81,69 g |
Sůl | 200,00 g |
Sacharidy | 496,15 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 24. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zelí do sklenic bez zavařování
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lpll
Moje poznámka
Zelí do sklenic bez zavařování
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lpll
Nejnovější recepty
Kuřecí směs se žampiony
Přidáno před 6 hodinami
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 10 hodinami
Zapečené těstoviny se šunkou a tofu
Přidáno před 11 hodinami
Domácí libečková sůl
Přidáno před 14 hodinami
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 18 hodinami
Zavařený kedlubnový salát
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Česneková bramboračka s vaječnou jíškou
Sahula před 4 hodinami
Pečená švestková povidla
Verosa před 7 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
dominikahonesova před 7 hodinami
Svíčková na smetaně
Sahula před 7 hodinami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Snike2006 před 8 hodinami
Koláč z cukety
Vampi před 9 hodinami
Broskvová hrníčková buchta
Monika95 před 10 hodinami
Odlehčené kuře na paprice
Picik před 11 hodinami
Rajská omáčka
Maroun416 před 11 hodinami
Nadýchaný piškotový korpus
Rouzis před 11 hodinami
Tématické fráze:
zelí s pyrosiřičitanem,
nakládání zelí do sklenice,
zavařování kysaného zelí,
nakládání kysaného zelí do sklenic,
nakládaní zelí do sklenic,
nakládané zelí s pyrosiřičitanem,
zavařujeme zelí,
jak nakládat zelí,
nakládání zelí s pyrosiřičitanem,
zavařování červeného zelí,
nakládání zelí,
jak nakládat zeli do sklenic,
pyrosiřičitan,
nakládání zelí bez zavařování,
sterilovane zeli s pyrosiricitanem,
pyrosiřičitan draselný,
zavarovani kyseleho zeli,
recept na zelí s pyrosiřičitanem,
nakládané zelí bez zavařování,
zavařování
Suroviny:
zelí,
cibule,
pyrosiřičitan draselný,
kmín celý,
voda,
ocet,
sůl,
spolarin
Komentáře (25)
Je to stejný nálev jako na okurky .
Chemie je kolem dost a dost, takže přírodně kysané zelí v sudu je bezkonkurenční a zdravé.
musím tento recept (a jemu obdobné) s pyrosiřičitanem draselným a spolarinem (a vubec, proč to ještě sladit?) ohodnotit negativně. Proč? Myslim si, že všichni víme proč. Kdo neví a bez výčitek se tímto směrem stravuje, měl by se již začít zajímat. Jak si někdo může dobrovolne znehodnocovat a ještě i doporučovat dál taková jidla. Omlouvam se moc, však je to tak. Děkuji. Vše v dobrém. Anna
na 10kg zelí 20dkg soli.1/2balíčku kmínu.
ale zelí...hmm...moje slabost