Banánový džem
Pokud máte doma přebytek banánů, které začínají být přezrálé, zkuste z nich připravit tuto netradiční marmeládu. Marmeláda ovoněná trochou hřebíčku a rumu chutná skvěle. K banánům můžete pro zvýraznění chuti přidat i meruňky nebo broskve.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 446 kJ / 3 931 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,13 g |
Tuky | 3,33 g |
Vláknina | 30,67 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 20 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 951,25 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 25. 7. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Banánový džem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mYz3
Moje poznámka
Banánový džem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mYz3
Nejnovější recepty
Kosmatice na sladko vhodné i pro diabetiky
Přidáno před 1 hodinou
Párečky v těstíčku
Přidáno před 2 hodinami
Hrášková omáčka s vajíčkem a paloučkovým knedlíkem ( pro diabetiky)
Přidáno před 4 hodinami
Plátky krkovičky dušené v pikantní omáčce
Přidáno před 6 hodinami
Rebarborová bublanina s kokosem
Přidáno před 7 hodinami
Filety ze pstruha s rajčaty
Přidáno před 8 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí vlašský salát
Sefiragold před 3 hodinami
Chutný salát z čínského zelí
Sefiragold před 3 hodinami
Chřest (nejen) s vejcem
Eva z HK před 5 hodinami
Salát z pekingského zelí s balkánským sýrem
Eva z HK před 5 hodinami
Špíz s americkými brambory
Vrchotka15 před 6 hodinami
Guadeloupský kuřecí salát
Antonausprag před 7 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ivet88 před 8 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
AnnaP4 před 8 hodinami
Výborné lasagne
Papucel před 8 hodinami
Mleté na způsob hašé
Neposlusna před 8 hodinami
Tématické fráze:
banánový džem,
banánový džem recept,
bananova marmelada,
marmelada z bananu,
netradiční marmelády,
bananova marmelada recept,
dzem z bananu,
džemy bez chemie,
netradiční džemy,
broskvová marmeláda bez chemie,
řidký džem,
džem banánový,
recept na banánový džem,
babánový džem,
netradiční marmelády recepty,
gelfix akce,
švestkový džem bez chemie recept,
zahustění marmelády,
zahuštění džemu,
banánová zavařenina
Suroviny:
banán,
voda,
cukr krupice,
koření hřebíček,
šťáva citronová,
rum
Komentáře (28)
yes:
Měla jsem asi jen 900g banánů po oloupání, ty jsem nakrájela, s přidáním šťávy z jednoho citrónu rozvařila s trochou vody. po rozvaření přidala pomletý hřebíček, asi půl kávové lžičky (příště dám méně, je hodně výrazný a třeba přidám i kousek skořice) a pokračovala ve vaření. Částečně jsem rozvar pomixovala a přidala jeden Gelfix 3:1 a poté cukr, kterého jsem dala cca 350g, aby džem nebyl až tak moc sladký (banány byly hodně zralé) a na závěr jsem přišplouchla pořádného panáka rumu z Božkova (rodina bez rumu, rodina bez fantazie :D). A naplnila do skleniček, je jich celkem 6 od malého jihočeského jogurtu. S výsledkem jsem velmi spokojena, džem je chutný, už ho vidím na banánovém dortu nebo palačinkách a rozhodně si tento recept poznamenávám a těmto stránkám díky za inspiraci.
PS: Včera jsem dělala melounový a také nemá chybu, jde o to se jen nebát a zkusit něco, co člověk nedělá tak běžně, a bude překvapen exotickými chutěmi a fajn reakcemi přátel.