Panna cotta s karamelovou omáčkou a ovocem
Krémová panna cotta z tučné smetany je zpevněná želatinou a doplněná hedvábnou karamelovou omáčkou a čerstvým ovocem. Tento složitější dezert je odměnou pro všechny mlsné jazýčky a pozvedne i sváteční chvíle.
Suroviny pro 4 porce
1 hrnek = 250 ml
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 192 kJ / 2 675 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 24,79 g | 
| Tuky | 202,76 g | 
| Vláknina | 0,63 g | 
| Cholesterol | 578 mg | 
| Sodík | 188 mg | 
| Sůl | 0,58 g | 
| Sacharidy | 187,44 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Šlehačku s cukrem na panna cottu zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Potom přidáme vanilkový extrakt nebo lusk. Pokud použijeme lusk, vyškrábneme z něj nožem semínka, která spolu s luskem dáme do ohřáté smetany a necháme 30 minut louhovat. Poté vyndáme lusk, smetanu znovu ohřejeme a odstavíme.
	Krok 2: Do hrníčku dáme studenou vodu a přidáme do ní želatinu. Necháme 5-10 minut stát. Pokud máme plátkovou želatinu, necháme ji nabobtnat v půl litru studené vody 5-10 minut, želatinu následně vyndáme a dáme do smetany.
	Krok 3: Vodu s želatinou pak nalijeme do smetany a asi 2 minuty mícháme. Směs nalijeme do misek a dáme chladit alespoň 4 hodiny.
	Krok 4: Připravíme omáčku. Třtinový cukr se smetanou ohřejeme, dokud se cukr nerozpustí. Poté odstavíme, přidáme extrakt, skořici a necháme vychladnout.
	Krok 5: Vychladlou omáčkou poléváme ztuhlou, vychlazenou panna cottu. Dozdobíme čerstvým ovocem.
Zveřejněno 24. 8. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Panna cotta s karamelovou omáčkou a ovocem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YV3K
Moje poznámka
					
				
Panna cotta s karamelovou omáčkou a ovocem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YV3K
Nejnovější recepty
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 6 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 22 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 2 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 4 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 4 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 5 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 5 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 6 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 15 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 17 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 18 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 18 hodinami
						Tématické fráze:
						
							panna cotta, 
						
						
							panacota s želatinou v prášku, 
						
						
							panna cotta s karamelem, 
						
						
							recept na panna cottu, 
						
						
							kokosová panacota, 
						
						
							panna cotta s práškovou želatinou, 
						
						
							panacota s práškovou želatinou, 
						
						
							karamelova panacota, 
						
						
							formičky na panna cotta, 
						
						
							panna cotta recept, 
						
						
							panna cotta prášková želatina, 
						
						
							formičky na pana cotta, 
						
						
							panna cotta želatina v prášku, 
						
						
							kokosová panna cotta, 
						
						
							smetanová panna cotta, 
						
						
							panacota v prášku, 
						
						
							panna cotta s želatinou v prášku, 
						
						
							panna cotta s karamelem recept, 
						
						
							recept na pana cottu, 
						
						
							panna cotta v prášku
						
					
						Suroviny:
						
							smetana ke šlehání, 
						
						
							cukr krupice, 
						
						
							lusk vanilkový, 
						
						
							želatina prášková, 
						
						
							voda, 
						
						
							cukr třtinový, 
						
						
							smetana ke šlehání, 
						
						
							skořice mletá, 
						
						
							extrakt vanilkový, 
						
						
							borůvky, 
						
						
							maliny, 
						
						
							ostružiny, 
						
						
							jahody
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
Komentáře (16)
Ale s dovolením pošlu odkaz na karamel se smetanou, který je osvědčený a můžu ho doporučit, dělám ho i do zásoby.
http://www.toprecepty.cz/recept/15704-karamel/
ta třetí fotka je úúúžasná