Španělské ptáčky
Španělský ptáček patří mezi oblíbené české hotovky. Dušený závitek z roštěnky, naplněný uzeninou, sterilovanou okurkou, párkem a vajíčkem, zalitý omáčkou, nepochází ze Španělska, jak by mohl název působit. Podává se s rýží nebo knedlíky.
Suroviny pro 8 porcí
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 031 kJ / 2 875 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 205,02 g |
| Tuky | 213,66 g |
| Vláknina | 9,90 g |
| Cholesterol | 953 mg |
| Sodík | 2,35 g |
| Sůl | 5,42 g |
| Sacharidy | 30,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu rozehřejeme na 200 °C.
Krok 2: Maso nakrájíme přes vlákno na plátky, naklepeme je do šíře, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.
Krok 3: Okurky, vejce, párky, špek a jednu cibuli pokrájíme na stejné čtvrtinové dílky a klademe na jednotlivé plátky masa.
Krok 4: Dobře zavineme, popřípadě spíchneme párátkem nebo kovovou jehlou. Na povrchu můžeme též osolit a opepřit.
Krok 5: Do pekáčku vložíme nakrájenou druhou cibuli, zalijeme olejem, navrch naskládáme natěsno ptáčky.
Krok 6: Dáme zapéct do rozehřáté trouby na 10 minut. Pak zmírníme a dopékáme při 150 °C cca 45 minut, až je maso měkké.
Krok 7: Během pečení poléváme vypečenou šťávou nebo podle potřeby podléváme horkou vodou.
Krok 8: Když jsou ptáčky upečené, vyjmeme je z výpeku.
Krok 9: Výpek přivedeme k varu. Redukujeme do zlatohněda, podle potřeby zahustíme cca 1 lžící mouky rozkvedlané ve vodě. Necháme zhruba 20 minut provařit a ještě dochutíme solí, pepřem a lžičkou hořčice.
Krok 10: Ptáčky vložíme zpět do šťávy a prohřejeme.
Krok 11: Podáváme s rýží.
Zveřejněno 17. 2. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Španělské ptáčky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OZG
Moje poznámka
Španělské ptáčky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OZG
Nejnovější recepty
Likérové kávy
Přidáno před 23 minutami
Lískooříškové kuličky
Přidáno před 1 hodinou
Kroupové rizoto s liškami a špekem podle Jana Punčocháře
Přidáno před 2 hodinami
Kapr na křenu
Přidáno před 17 hodinami
Medové hvězdičky
Přidáno před 18 hodinami
Likérové cukroví
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zdravé celozrnné sušenky
káťa před 14 minutami
Tvarohovo-pudinková bábovka s čokoládou
LUCAH před 1 hodinou
Kokosové tyčinky špaldové
80Katerina.M před 1 hodinou
Vánoční bramborový salát se sojanézou
puppystaff1993 před 11 hodinami
Celerová pomazánka s nádechem česneku
Olympus před 12 hodinami
Šlehačkové cukroví
KekkyPetra před 12 hodinami
Vánočka II
Sojkal před 13 hodinami
Citronové rohlíčky
Terka39 před 13 hodinami
Nejlepší nadýchané muffiny
VerunkaBerunka před 14 hodinami
Tématické fráze:
španělský ptáček,
španělský ptáček recept,
hovězí ptáčky,
hovezi spanelsky ptacek,
ptáčci recept,
hovězí ptáček,
hovězí ptáčci,
recept na hovězí ptáčky,
španělský ptáček hovězí,
recept španělský ptáček,
hovězí ptáček recepty,
ptáčci s hovězího,
recept na španělský ptáček,
hovězí ptacky recept,
španělské ptáčči,
španělští ptáčci,
hovězí ptáčci recepty,
recept ptacci,
španělský ptáček z hovězího recept,
spanelsky ptacek v troube
Suroviny:
roštěná hovězí,
hořčice plnotučná,
špek,
párky,
vejce,
okurky sterilované,
cibule,
olej,
sůl,
pepř mletý,
mouka hladká
Komentáře (38)
Recept ještě nebyl hodnocen 4,0
A proto, když mám fofr,tak klidně použiji instanční jíšku.V testech potravin vyšla vítězně od Knorra.
Myslím si že to není složité....Snad se mi to povede a udělám rodičum radost
martina (14let)