Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 180 kJ / 3 389 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,18 g |
Tuky | 109,20 g |
Vláknina | 42,30 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 330 mg |
Sůl | 0,66 g |
Sacharidy | 499,11 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mouku prosijeme, tuk nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme pivo a sůl a zpracujeme v bochánek. Ten necháme opočinout 20 minut pod nahřátým kastrůlkem.
Krok 2: Bochánek rozdělíme na 2 díly, každý vyválíme na tenkou placku.
Krok 3: Placku pomašlujeme rozpuštěným máslem, posypeme strouhankou, poklademe plátky jablek, posypeme cukrem, skořicí, vanilkou a ořechy.
Krok 4: Přidáme vymačkané rozinky, stočíme do závinu, potřeme rozkvedlaným vajíčkem a pečeme do růžova asi 45 minut.
Krok 5: Horký závin potřeme glazurou( vše provaříme na kamnech asi 10 minut, až se část vody odpaří a glazura mírně zhoustne).
Krok 6: Když se glazura vpije a udělá voňavý lesklý nátěr, pocukrujeme cukrem moučkou.
Zveřejněno 5. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pivní štrúdl s pivní glazurou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A13l
Moje poznámka
Pivní štrúdl s pivní glazurou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A13l
Nejnovější recepty
Bulgur s cuketou, mrkví, fazolkami a hráškem
Přidáno před 6 hodinami
Zapečené brambory s krkovicí podle Pepy Nemravy
Přidáno před 11 hodinami
Zdravý cuketový nákyp
Přidáno před 11 hodinami
Dalgona sušenky
Přidáno před 12 hodinami
Hovězí kostky po znojemsku
Přidáno 8. 7. 2025 13:32
Pečivo z bramborového těsta
Přidáno 8. 7. 2025 08:55
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí medailonky v bramborovo-sýrovém těstíčku
Sahula před 43 minutami
Borůvkový táč
PavelR před 1 hodinou
Mleté řízky s Hermelínem v pivním těstíčku
Sahula před 1 hodinou
Kuře, brambory a kysané zelí v remosce
Legoun před 1 hodinou
Hermelín s houbami
Sahula před 1 hodinou
Jablečno-rybízový koláč
svidrnochovas@seznam.cz před 1 hodinou
Moc dobré naložené kuřecí maso
lunav1 před 2 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Ajisek před 3 hodinami
Banánová bábovka
Noumik před 3 hodinami
Rybízový sirup
gasli před 4 hodinami
Tématické fráze:
pivní štrůdl,
štrůdl z piva,
vídeňský štrůdl,
štrůdl,
študr,
vídeňský štrůdl recept,
štrůdl recept,
těsto na vídeňský štrůdl,
pivní sláma recept,
štrudl s pivem,
gurmánka vánoční cukroví,
pivní štrůdl z velmi,
štrůdl ze ztuženého tuku,
recept na pivní štrůdl,
křehké pivní těsto,
skvely strudl,
www recepty na štrudl,
repcept na studr,
vídeňský štrúdl - recepty,
studr recepty
Suroviny:
mouka hladká,
mouka polohrubá,
tuk ztužený,
pivo černé,
jablko,
cukr moučkový,
vanilka,
skořice,
ořechy,
strouhanka,
rozinky,
vejce,
máslo,
pivo světlé,
med,
máslo
Komentáře (15)
Glazuru jsem jen smíchala, nevařila (pač jsem si to nedočetla do konce...
Krásné foto