Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Štika na houbách a zázvoru

Šťavnatá štika, marinovaná v olivovém oleji se zázvorem, kmínem a paprikou, doplněná dušenými houbami se sójovkou. Podává se s voňavými bramborovými hromádkami z másla, mléka a rozmarýnu, které k rybě skvěle ladí.

Hodnocení receptu je 4,9 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hanahcotton hanahcotton

Náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 523 kJ /
364 kcal
Bílkoviny3,01 g
Tuky32,38 g
Vláknina5,05 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 893 mg
Sůl2,10 g
Sacharidy13,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Štiku nasolíme. Krok 2: Olivový olej smícháme se zázvorem, kmínem a paprikou a směsí potřeme rybí porce. Krok 3: Takto připravené ryby dáme do lednice chvilku odležet. Krok 4: Na troše oleje podusíme očištěné a pokrájené houby. Podléváme je malinko vodou. Přidáme sójovou omáčku. Krok 5: Asi po půl hodině dušení hub necháme vydusit tekutinu a přidáme rybu. Nejprve opékáme stranu, kde je kůže. Krok 6: Postupně takto opékáme 15 minut na houbách rybu a průběžně ji otáčíme, aby byla pěkně opečená z obou stran. Ke konci opékání přidáme nahrubo nakrájený česnek. Krok 7: Bramborové hromádky: Z uvařených brambor našleháme bramborovou kaši, do které přidáme mléko, máslo a rozmarýn. Krok 8: Kaši plníme do zdobícího sáčku a na olejem vymazaný plech stříkáme hromádky, které pečeme do zlatavé barvy ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 15 minut. Krok 9: Štiku podáváme s pečenými bramborovými hromádkami.

TIP: Jak filetovat ryby

Zveřejněno 5. 1. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7Az1

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7Az1

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (31)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:-OTeda kuchařinky:-))vy mi dnes dáváte s těma rybkama;-)Haničko,přikloním se k jedné z těch tvých možností-č.3 zastavím se u tebe:-*a než dojedu tak posílám +19:yes::-D

Hani,to je teda super recept:-pto musela být dobrota;-):-K+1:yes:

Maris taky jsem koukala jako blázen, kolik stojí v obchodě štika...to je děs a taky bych ji za tu cenu nekoupila :no:

Krásné,dobré,závidím tu štiku!Hřiby mám v mražáku.:yes::-p plus17

Hani, krásný recept. Štiku jsme neměli hrozně dlouho, ale pro nás připadá v úvahu bod č. 2 a 3.:-)) U řeky bychom ulovili asi jen rýmu a v obchodě nejsem ochotná dávat za 1 kg 350,- Kč. Tak buď přepadení nebo návštěva;-):-)). Bodík ale poslat můžu:yes:

Hani, bezva rybka, dnes jsme je dělaly obě;-) a ty houby mám zamražený, tak to můžu realizovat. Dávám ti 12 bodík:yes:

Hani ani nemluv.:-( Já tady nesmím sednout, jinak hned listuji v nějakých receptech. Každý kolem mne už má ze mne srandu:-S, ale v dobrém slova smyslu;-):-D

Jani i vaření má své kouzlo a občas nějaký ten receptík vymyslím, když už jsem přeslazená a mám dost pečení dortů a cukroví :-D:-D:-D

Hani, to je krása od pohledu a ty brambory...:-* to vaření je ale zásah do jiných pracovních aktivit, co?:-D

Tak pro ty, kdo chtějí vyzkoušet štiku, tak doporučiji
1)ulovit si ji
2)přepadnout nějakého rybáře
3)přijít k nám na návštěvu
4)koupit štiku v obchodě
:-D:-D:-D:-D:-D

Hani, bohužel musím vyzkoušet s jinou rybou.;-) Nebo přepadnout nějakého šikovného rybáře;-) Vypadá to krásně a musí to být výborné:yes:

No jo,jinou rybu,ale když já bych chtěla ochutnat štiku :-p:-D:-D:-D

Jikotko + Pajasko
určitě můžete recept vyzkoušet i s jinou rybou a jinými houbami:yes::yes::yes:

Rebi jelikož jsme nechtěli dráždit ostatní rybáře, kteří u vody seděli i několik hodin a bez úlovku:no:, tak jsme ji zbalili a odnesli domů.... to, zda tam neměla někoho z rodiny jsme raději nezkoumali :-D:-D:-D

Hani,svévolně se mi otevřela pusa a rozjel Pavlovův reflex.to je mňamka,akorát neni štika.:-(Určo to jde i s jinou rybou.:yes::yes::-p:-p:-p

Mám zamražené václavky :yes:,ale štiku mít ani nebudu :-// a tak by mi to chutnalo :-!:-!:-!:-D:-D:-D nápad je to dobrý :yes::yes::-p,tak ti posílám bodík...

jsem si to tak nějak myslela;-)a sestřičku tam neměla:-O:-?;-):-D:-D

Rebi ta štika je vlastnoručně ulovená...;-)

jejdanánky:-O:-8to vypadá moooc dobře:-8;-)bavlnka si vyhrála s brambůrkama;-):-D:yes:a kde já seženu štiku..he:-?:-?:-D:-D
jinak:yes::yes:;-):-K

Hanka, super!:yes:

Hani:-) štika, houby, pečené hromádky :-)):-p Samé dobroty:-* Paráda:yes:

:-p:yes: vypadá to moc dobře;-):-K

Isu už jsem měla absťák a potřebovala jsem vymyslet nějakou dobrůtku :-8

Hani, teda ty se v té kuchyni umíš taky krásně rozdovádět :-O:-D:yes:

Mňááám :-p:yes:

Hani, supééér obojí mám v mrazáku :-p:-p:yes::yes:

k.radulko určitě...myslím, že můžeš použít jakékoli houby a jakoukoli rybu ;-)

mám zasterilované hříbky a modráky :-Omyslíš že by to šlo?

Tématické fráze:
štika recepty, štika cena, štika na zazvoru, štika recept, kolik stojí štika, štika na liškách, recept štika, kolik má štika kostí, zázvor recepty, recepty ze štiky, cena štiky, štika s houbami, štika na česneku, rybí kuchařka štika, štika kolik stojí, recept na dobrou štiku, recept na dobrou štiku, jak dlouho pečeme štiku, kde seženu zázvor, zázvor recepty na rymu

Suroviny:
štika, olej olivový, zázvor, kmín drcený, paprika čerstvá červená, česnek, omáčka sojová, houby čerstvé, sůl, brambory, mléko, máslo, rozmarýn, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu