Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vynikající cuperník (takhle ho dělám já)

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

vaden vaden

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie25 203 kJ /
6 024 kcal
Bílkoviny126,74 g
Tuky198,06 g
Vláknina49,50 g
Cholesterol 785 mg
Sodík 596 mg
Sůl1,92 g
Sacharidy911,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vajíčka s oběma cukry vyšleháme do pěny, přidáme kakao, skořici, mléko, olej a znovu zašleháme. Potom přidáme mouku s práškem do pečiva, opět zašleháme a nakonec přidáme strouhanou cuketu nebo jablka a banán (můžeme zašlehat nebo jen vmíchat vařečkou). Krok 2: Těsto je trošku tužší, ale krásně se vetře na vymazaný a hr.moukou vysypaný plech. Krok 3: Pečeme při teplotě 150°c asi 15-20minut. Hlídáme, je poměrně rychle upečený. Krok 4: Po schladnutí natřeme tenkou vrstvu povidel a na ni dáme polevu a posypeme nasekanými mandlemi. Krok 5: poleva : ve vodní lázni roztopíme čokoládu a potom do ní metličkou vmícháme celou zakysanou smetanu.

Cuperník z cukety je spíše buchta, ale z jablíček, banánu a s polevou je to vynikající moučník. Vřele doporučuji, je to opravdu bomba.

Zveřejněno 5. 2. 2012

Poznámka autorky vaden

Pokud budete dělat z cukety, banán nedávejte a po vychladnutí se maže jen marmeládou a posype kokosem nebo mletými ořechy.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Jlyl

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Jlyl

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Velmi dobrý, rychlý moučník. Přidávám bod a ukládám do oblíbených receptů. Jen se po něm zaprášilo.:-D

dávám dva hrnky.

Dneska se chystám vyzkoušet pro návštěvu, tak snad bude skutečně vynikající .... kolik dáváte těch jablek?

krásné, fofrem, není nad čím váhat..+1;-):-K:yes::yes:

tak akorád,já jsem dávala goldeny trošku nazelenalý.

Jablka spíš kyselejší nebo sladší?

hmmmm, to vypadá luxusně. Dávám do oblíbených a při první příležitosti vyzkouším :-8

Tématické fráze:
jakou moukou vysypat plech, cukperník, čim se maže pernik, vynikající dezert z cukety, cuoernik, cukopernik, cupetnik, cupernák, vynikající recepty z jablek, jakou moukou se maze plech, jakou moukou se vysypává plech, nejlepší cuperník, jakou moukou vysypat plech na upečení sekané, cuperník na hrnky, vynikající moučníky z cukety, perník z cukety velmi dobrý, cupernik buchta, ho recept, vláčný cuperník, vynikající banán

Suroviny:
mouka polohrubá, prášek do pečiva, cukr krupice, cukr vanilkový, kakao, skořice, vejce, olej, mléko, cuketa, povidla švestková, čokoláda mléčná, smetana zakysaná, mandle sekané

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu