Kančí kýta se šípkovou omáčkou
Se šípkovou nebo se zelím? Hláška známá z českého filmu. A my vám přinášíme recept zrovna na tu šípkovou. Kančí kýtu podáváme s bramborovým knedlíkem a bohatě polijeme omáčkou. Tak ať šípková vyhraje i u vás.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 905 kJ / 1 650 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 185,12 g |
| Tuky | 57,15 g |
| Vláknina | 15,24 g |
| Cholesterol | 395 mg |
| Sodík | 1,18 g |
| Sůl | 2,88 g |
| Sacharidy | 76,73 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kýtu pořádně nasolíme a můžeme ji nechat v chladu na pár hodin či přes noc uležet.
Krok 2: Troubu včas předehřejeme na 180 °C.
Krok 3: Cibuli oloupeme a spolu se slaninou nakrájíme nadrobno. Ve větším hrnci je necháme na rozehřátém sádle opéct. Následně do hrnce vložíme nasolenou kýtu a necháme ji zatáhnout ze všech stran.
Krok 4: Opečené maso přesuneme do pekáče, okořeníme, lehce podlijeme a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C doměkka asi 1,5 hodiny. Upečené maso vyndáme z pekáče a uchováme v teple.
Krok 5: Výpek přendáme do hrnce a vydusíme jej na tuk. Poté přidáme mouku, kterou osmahneme. Zalijeme vodou, přidáme šípkovou marmeládu, protlak, šťávu i kůru z citronu, dosolíme, dosladíme a provaříme. Ke konci varu přidáme víno.
Krok 6: Uvařenou omáčku přepasírujeme, maso nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a podáváme s bramborovými knedlíky.
Zveřejněno 11. 2. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kančí kýta se šípkovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kD7r
Moje poznámka
Kančí kýta se šípkovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kD7r
Nejnovější recepty
Sváteční vánočka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 4 hodinami
Kokosky ze tří surovin podle Kamily Nývltové
Přidáno před 5 hodinami
Topinamburový krém podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 6 hodinami
Vlašský salát podle ČSN
Přidáno před 6 hodinami
Vosí hnízda s matcha a pistáciovou náplní
Přidáno před 23 hodinami
Ragú z kachních žaludků se slaninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí laskonky aneb: Křehké bílkové pokušení
Michaela82 před 46 minutami
Zapečené brambory s masem a se smetanou
AlienkaKalousova před 1 hodinou
Citrónovo badyánová kolečka
milan_houba_je_zabijak před 1 hodinou
Koka sušenky
veveruska73 před 2 hodinami
Čočková polévka se zeleninou
Evule1 před 3 hodinami
Karlovarský knedlík
HavranPB před 15 hodinami
Vepřové kousky ve smetanovo-hořčičné omáčce
BinaSa před 15 hodinami
Pečená rolka ze slaniny, sýra a mletého masa
PavlaJ před 18 hodinami
Smažený sýr bez smažení
Tonja před 18 hodinami
Pudinkový likér
Merylas před 18 hodinami
Tématické fráze:
kančí kýta nejlepší recepty,
jelení kýta se šípkovou omáčkou,
kýta z divočáka recept,
svíčková z kančí kýty,
recept kančí se šípkovou omáčkou,
kanec na šípkové omáčce,
kanec na šípkové omáčce,
kančí na šípkové,
kančí kýta recept,
kýta z divočáka,
kančí na šipkové omačce,
divočák se šípkovou,
kančí kýta recepty,
kančí kyta,
recept na šípkovou omáčku,
kančí se sípkovou omáčkou,
jelení kýta s šípkovou omáčkou,
divocak se sipkovou omackou,
kanci s povidlovou omackou,
jelení svíčková se šípkovou omáčkou
Suroviny:
kýta kančí,
slanina,
cibule,
marmeláda šípková,
protlak rajčatový,
citron,
mouka hladká,
víno červené,
sádlo,
koření na divočinu,
jalovec,
sůl,
cukr,
voda
Komentáře (33)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Prozatím posílám bod, musí to být skvělé.
A ještě k tomu masu. Já kančí mívám, ale když nemám, tak tuto omáčku dělám z hovězího nebo z krůtích stehen a tak různě. Je to stejně vynikající a myslím, že omáčka je zdravá.