Vepřová kýta na kečupu

Lenka Thomas Kuchařka: Lenka Thomas

Doba přípravy: cca 1 1/2 hodiny + příprava 4 porce Vepřové maso 0 názorů

Suroviny

400 g kýty
1 vetší cibule
2 stroužky česneku
slunečnicový olej
1 kostka zeleninového bujónu
3 lžíce ostrého kečupu Heinz
5 kuliček nového koření
2 bobkové listy
voda
trocha solamylu na zahuštění
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek nakrájíme na drobno, kýtu na silnější plátky. Do pekáčku dáme asi lžíci oleje, přidáme cibuli, česnek, koření a položíme maso.

  2. Přidáme rozdrobenou kostku bujónu, přelijeme kečupem a asi hrnkem vody. Přikryjeme alobalem a dáme péct do předehřáté trouby na 200°C.

  3. Pečeme cca 1 1/2 hodiny nebo dokud maso nezměkne. Poté sundáme alobal a štávu zlehka zahustíme.
    Podávala jsem s bramborovou kaší a kompotovanými žampiony.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Vepřová kýta na kečupu

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: vepřová kýta recept vepřová kýta plátky vepřová kyta recepty vepřová kýta top recepty vepřové na kečupu recepty z vepřové kýty vepřová kýta na zelenině

Zapomněl/a jsem heslo