Čočkový dhal
Dhal je tradiční indický pokrm, který se připravuje z luštěniny, nejčastěji z čočky. Jeho zajímavou chuť utvoří typické koření. Pokrm je velice sytý a doslova nabitý bílkovinami a vlákninou.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 216 kJ / 1 725 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 82,51 g |
Tuky | 53,81 g |
Vláknina | 80,58 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 78 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 193,55 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 28. 2. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čočkový dhal
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x9jB
Moje poznámka
Čočkový dhal
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x9jB
Nejnovější recepty
Vepřové nudličky s okurkou
Přidáno před 1 hodinou
Nanuky broskvové
Přidáno před 1 hodinou
Langoše jako ze stánku
Přidáno před 2 hodinami
Broskvová marmeláda II
Přidáno před 2 hodinami
Dýně hokaido s kuřecím masem a špenátem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 3 hodinami
Ostružinový cheesecake
Přidáno před 3 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketové karbanátky
pesmax před 5 minutami
Stryky z Orlové
sonka.306 před 7 minutami
Kynuté ovocné knedlíky
Veronika1990 před 32 minutami
Borůvkové knedlíky
zackovam před 56 minutami
"Anglická" kořeněná marmeláda ze špendlíků
Jakubaru před 56 minutami
Vepřová játra ve smetanové omáčce s lesními houbami
Sahula před 59 minutami
Švestkovo-borůvková buchtička
zackovam před 1 hodinou
Škvarkové placky ze staré kuchařky
Jaromila před 1 hodinou
Meruňkový kompot
babca.mz před 2 hodinami
Tématické fráze:
indický dhal,
čočkový dahl,
indický dhal recept,
indický dahl,
dahl recept,
čočkový dál,
dhal z červené čočky,
recept dahl,
indická čočka dhal,
čočkový ghal,
cocka dahl,
ghal recept,
čočka recepty,
čočka recept,
indický ghál,
čočkový dahl recept,
indický dhal z červené čočky,
recept na dahl,
recept na indický dhál,
dahl z červené čočky
Suroviny:
olej,
cibule,
česnek,
římský kmín celý,
římský kmín mletý,
koření kari,
koriandr sušený,
skořice mletá,
koření hřebíček,
čočka,
vývar zeleninový,
bobkový list,
sůl,
pepř mletý,
protlak rajčatový,
mouka
Komentáře (17)
Jinak děkuju za chválu i připomínky.
Jana R:- tak si kup mlýnek na koření a umel, případně stačí hmoždíř, nebo i malý váleček a roztlačit
červená čočka sice ztratí trochu barvy, ale jen trochu, ten protlak ji doplní a výhodu má právě v krátké době vaření a netřeba ji namáčet