Čočkový dhal
Dhal je tradiční indický pokrm, který se připravuje z luštěniny, nejčastěji z čočky. Jeho zajímavou chuť utvoří typické koření. Pokrm je velice sytý a doslova nabitý bílkovinami a vlákninou.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 216 kJ / 1 725 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 82,51 g | 
| Tuky | 53,81 g | 
| Vláknina | 80,58 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 78 mg | 
| Sůl | 0,00 g | 
| Sacharidy | 193,55 g | 
Postup přípravy
Zveřejněno 28. 2. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Čočkový dhal
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x9jB
Moje poznámka
					
				
Čočkový dhal
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x9jB
Nejnovější recepty
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 38 minutami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 18 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 46 minutami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 2 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 2 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 4 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 4 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 4 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 14 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 16 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 17 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 17 hodinami
						Tématické fráze:
						
							indický dhal, 
						
						
							čočkový dahl, 
						
						
							indický dhal recept, 
						
						
							indický dahl, 
						
						
							dahl recept, 
						
						
							čočkový dál, 
						
						
							dhal z červené čočky, 
						
						
							recept dahl, 
						
						
							indická čočka dhal, 
						
						
							čočkový ghal, 
						
						
							cocka dahl, 
						
						
							ghal recept, 
						
						
							čočka recepty, 
						
						
							čočka recept, 
						
						
							indický ghál, 
						
						
							čočkový dahl recept, 
						
						
							indický dhal z červené čočky, 
						
						
							recept na dahl, 
						
						
							recept na indický dhál, 
						
						
							dahl z červené čočky
						
					
						Suroviny:
						
							olej, 
						
						
							cibule, 
						
						
							česnek, 
						
						
							římský kmín celý, 
						
						
							římský kmín mletý, 
						
						
							koření kari, 
						
						
							koriandr sušený, 
						
						
							skořice mletá, 
						
						
							koření hřebíček, 
						
						
							čočka, 
						
						
							vývar zeleninový, 
						
						
							bobkový list, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř mletý, 
						
						
							protlak rajčatový, 
						
						
							mouka
						
					
	
			
	
	
	
Komentáře (17)
Jinak děkuju za chválu i připomínky.
Jana R:- tak si kup mlýnek na koření a umel, případně stačí hmoždíř, nebo i malý váleček a roztlačit
červená čočka sice ztratí trochu barvy, ale jen trochu, ten protlak ji doplní a výhodu má právě v krátké době vaření a netřeba ji namáčet