Rozstřelení ptáčci z vepřového masa
Španělští ptáčci - to je doslova česká klasika, kterou nám pravidelně vařily maminky či babičky. Pokud vás však od jejich přípravy odrazuje pracné zamotávání, pak vyzkoušejte tento recept na rozlítané ptáčky, kdy tato zdlouhavá činnost odpadá.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 107 kJ / 1 699 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 133,46 g |
Tuky | 109,40 g |
Vláknina | 8,50 g |
Cholesterol | 1,09 g |
Sodík | 2,49 g |
Sůl | 5,88 g |
Sacharidy | 41,99 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vajíčka nejprve uvaříme natvrdo, zhruba 12 minut. Poté prudce zchladíme studenou vodu, počkáme až vychladnou a oloupeme.
Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
Krok 3: Maso, párek, okurky a vejce nakrájíme na kostky, přidáme sůl, pepř, chilli, hořčici a promícháme.
Krok 4: V hrnci rozpálíme olej na kterém zpěníme cibuli.
Krok 5: Přidáme trochu chilli, maso s ostatními surovinami, krátce osmahneme, podlijeme vodou a necháme dusit, dokud maso nezměkne.
Krok 6: Připravíme jíšku. V kastrolku rozehřejeme máslo, přidáme mouku a osmahneme.
Krok 7: Když je maso měkké, dolijeme vodu, přidáme Masox, zahustíme jíškou naředěnou trochou vody a provaříme aspoň 15 minut.
Zveřejněno 18. 5. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rozstřelení ptáčci z vepřového masa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7YLj
Moje poznámka
Rozstřelení ptáčci z vepřového masa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7YLj
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 5 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 5 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 5 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 5 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 5 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 6 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 6 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 7 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 9 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 11 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 11 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 11 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 12 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 12 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 13 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 13 hodinami
Tématické fráze:
ptáčky z vepřového masa,
španelsky ptacek z veproveho masa,
rozstřelený ptáček,
rozstřelený španělský ptáček,
vepřový ptáček,
roztřelený ptáček,
recept na rozstřelené ptáčky,
rozstřelený ptáček recept,
veprove ptacky,
ptacci recept,
roztřelení ptáčci,
recept na ptáčky z veproveho masa,
rozstrelene ptacky,
španělské ptáčky z vepřového,
recept rozstřelené ptáčky,
ptáček z vepřového masa,
rozstreleny spanelsky ptacek recept,
rostřelený ptáček,
rostřelení ptáčci,
španělský ptáček recept z vepřového masa
Suroviny:
kýta vepřová,
uzenina,
vejce,
okurky sterilované,
cibule,
sůl,
pepř,
chilli,
masox hovězí,
hořčice plnotučná,
máslo,
mouka hladká,
olej
Komentáře (6)