Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 056 kJ / 2 403 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 52,36 g | 
| Tuky | 114,97 g | 
| Vláknina | 21,40 g | 
| Cholesterol | 1,24 g | 
| Sodík | 503 mg | 
| Sůl | 1,04 g | 
| Sacharidy | 279,12 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Ze 4 bílků ušleháme sníh, přidáme cukr a došleháme dohusta.
	Krok 2: Pak opatrně vmícháme žloutky, nastrouhané mandle, skořici, kukuřičnou mouku a kypřící prášek.
	Krok 3: Těsto nalijeme ve stejnoměrné vrstvě na plech vyložený pečícím papírem. Zvolna asi 10 minut pečeme, až je povrch těsta pevný. Pak necháme vychladnout.
	Krok 4: Oloupaná jablka mezitím nastrouháme nahrubo, zakapeme citronovou šťávou. Přidáme lžičku skořice, cukr a smetanu a promícháme.
	Krok 5: Směs naneseme na těsto a zavineme. Povrch posypeme cukrem a skořicí.
Zveřejněno 5. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Barcelonský jablečný závin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9XmP
Moje poznámka
					
				
Barcelonský jablečný závin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9XmP
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 14 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 22 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 23 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 44 minutami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 58 minutami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 1 hodinou
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 10 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 12 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 13 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 13 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 14 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 15 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 16 hodinami
						Tématické fráze:
						
							závin z kukuřičné mouky, 
						
						
							jablečný závin ze smetany, 
						
						
							recept jabl. závin, 
						
						
							závin z kypřícího prášku, 
						
						
							kukuřičný závin jablečný, 
						
						
							jablečný ko, 
						
						
							jablečný zavin se smetanou, 
						
						
							směs na jablečný závin, 
						
						
							jablečný závin z kypřícího prášku, 
						
						
							těsto na jabl. závin, 
						
						
							těsto na jabl.závin, 
						
						
							barcelosky jablkovy zavin, 
						
						
							strudl z kukuricne mouky, 
						
						
							jablkovy zavin z kukuřične mouky, 
						
						
							makový závin z kypřícího prášku, 
						
						
							barcelonsky strudl, 
						
						
							štrůdl recept, 
						
						
							jablečný závin, 
						
						
							jablecny  ko, 
						
						
							těsto na štrůdl z kukuřičné mouky
						
					
						Suroviny:
						
							skořice, 
						
						
							kypřící prášek do pečiva, 
						
						
							cukr, 
						
						
							mouka kukuřičná, 
						
						
							vejce, 
						
						
							mandle strouhané, 
						
						
							jablko, 
						
						
							skořice, 
						
						
							cukr, 
						
						
							šťáva citronová, 
						
						
							smetana ke šlehání
						
					
	
			
	
	
Komentáře (7)
V závinu mám ráda právě ta rozpečená jablíčka, tak tady bych je možná trochu podusila.
Místo kukuřičné mouky můžete dát polohrubou, myslím že to nebude vadit
já našla recept tady http://recepty.blesk.cz/clanek/recepty/436/barcelo... a moc se mi to líbilo, tak jsem to včera vyzkoušela, výsledek je jiný, ale dobrý!!!