Suroviny pro 1
4 porce
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 580 kJ / 139 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,16 g |
| Tuky | 0,12 g |
| Vláknina | 0,40 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 2 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 34,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Uvařené jáhly nasypeme do mísy, přidáme vanilkový puding (sypký), kukuřičnou mouku a vodu (tolik, aby z ní šli tvořit šišky).
Krok 2: Dáme vařit vodu, kterou osolíme a až voda vře, tak naházíme šišky a vaříme dokud nevyplavou. Pozor! Hned vytáhněte nebo se rozvaří.
Krok 3: Uvařené jáhly polijeme rozpuštěným máslem, posypeme mákem, karobem a osladíme javorovým sirupem.
Zveřejněno 8. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jáhlové škubánky s mákem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oO9B
Moje poznámka
Jáhlové škubánky s mákem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oO9B
Nejnovější recepty
Slaný snídaňový koláč z tortilly
Přidáno před 12 minutami
Koláčky s dvojí náplní zadělávané majonézou
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí kapsy plněné šunkou a uzeným sýrem, pečený květák a česnekový dip
Přidáno před 11 hodinami
Trhaná krkovice
Přidáno před 11 hodinami
Hráškový krém bez mouky se smetanou a křupavou slaninou
Přidáno před 12 hodinami
Plněná kuřecí kapsa broskví, šunkou a sýrem a sosík
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Skořicový pletenec (Estonský kringel)
Blanc@ před 45 minutami
Bramboračka
JanaPav před 10 hodinami
Jednoduché kynuté těsto na cokoli - slané i sladké
Petraska před 12 hodinami
Maminčina ořechová bábovka
Priserka před 13 hodinami
Bábovka šlehačková čtyřvaječná
sab.pol@ před 13 hodinami
Domácí houstičky
Vratis před 13 hodinami
Babiččin trhanec s jablky
Jandulka18 před 13 hodinami
Piškotový svítek do polévky
Kajkajak před 13 hodinami
Salátový losos
Kajkajak před 13 hodinami
Nejsilnější zeleninový vývar
Kajkajak před 13 hodinami
Tématické fráze:
jáhlové šišky,
jáhlová mouka recepty,
hanka zemánková recepty,
hanka zemánková,
z ceho jsou jahly,
jahelne skubanky,
škubánky s mákem,
jáhlová mouka recept,
ethylvanilin,
šišky s mákem,
jáhlová mouka,
recepty z jáhlové mouky,
škubánky recept,
jáhelník s makem,
etylvanilin,
jáhly recepty,
jáhlový koláč s mákem,
škubánky z jáhel,
jáhlové recepty,
složení pudinku
Suroviny:
jáhly,
mouka kukuřičná,
pudink vanilkový,
voda,
máslo rostlinné,
mák,
karob,
sirup javorový
Komentáře (29)
Popis: Sypká směs cukru s etylvanilínem
http://www.chemievjidle.cz/vanilkovy-cukr/vitana-v...
http://cs.wikipedia.org/wiki/Etylvanilin
Naturamyl puding vanilková příchuť
Puding je vyroben z pečlivě kontrolovaných surovin.
Základem výrobku je kukuřičný škrob. Výrobek neobsahuje žádná sladidla a hotový puding je lehce stravitelný.
Tradiční česká chuť Naturamyl od Dr.Oetker!
Iljusa: já si myslím, že američané jsou tlustí spíš kvůli fast foodům a tak... javorový sirup je výborné přírodní sladidlo, plné vitamínů a minerálů, které slouží jako náhrada za nezdravý bílý cukr...
U pudinku - pozor na vysoký glykemický index a to samé bych řekla asi i o javorovém sirupu. Jednou jsem někde četla, že spousta američanů je také hodně silná kvůli javorovému sirupu, kterým si velmi hojně zalévají své oblíbené lívanečky. Nevím, co je na tom pravdy
puding se dá nahradit v tomto receptu i kukuřičným škrobem.