Postup přípravy
Krok 1: Velký hluboký plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
V dostatečném předstihu předehřejeme troubu na 180 °C. Krok 2: Do velké mísy prosejeme mouku, kakao a prášek do pečiva Přidáme třtinový cukr, vejce, olej a nálev z broskvového kompotu. Vše dobře promícháme. Krok 3: Do těsta přidáme rozmačkaný banán, najemno nastrouhanou mrkev a nahrubo nastrouhané jablko. Těsto vlijeme na připravený plech a celý povrch poklademe broskvemi pokrájenými na kostky. Krok 4: Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při teplotě 180 °C cca půl hodiny. Krok 5: Ještě na teplý koláč nalijeme krém, který připravíme smícháním zakysané smetany, pomazánkového másla, vanilkového a moučkového cukru. Krém rozetřeme po celém povrchu. Krok 6: Dáme do chladu a necháme pár hodin uležet. Ozdobíme nastrouhanou čokoládou a podáváme.
V dostatečném předstihu předehřejeme troubu na 180 °C. Krok 2: Do velké mísy prosejeme mouku, kakao a prášek do pečiva Přidáme třtinový cukr, vejce, olej a nálev z broskvového kompotu. Vše dobře promícháme. Krok 3: Do těsta přidáme rozmačkaný banán, najemno nastrouhanou mrkev a nahrubo nastrouhané jablko. Těsto vlijeme na připravený plech a celý povrch poklademe broskvemi pokrájenými na kostky. Krok 4: Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při teplotě 180 °C cca půl hodiny. Krok 5: Ještě na teplý koláč nalijeme krém, který připravíme smícháním zakysané smetany, pomazánkového másla, vanilkového a moučkového cukru. Krém rozetřeme po celém povrchu. Krok 6: Dáme do chladu a necháme pár hodin uležet. Ozdobíme nastrouhanou čokoládou a podáváme.
Zveřejněno 20. 3. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Černouškovy řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AOjz
Moje poznámka
Černouškovy řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AOjz
Nejnovější recepty
Extra pistáciový Paris-Brest podle Heleny Fléglové
Přidáno před 3 hodinami
Bezlepkové rohlíčky
Přidáno před 6 hodinami
Krkovice na černém pivu se zeleninou a nivovou přikrývkou
Přidáno před 7 hodinami
Éclair Tiramisu podle Heleny Fléglové
Přidáno před 7 hodinami
Vánoční vídeňské dortíčky
Přidáno před 16 hodinami
Čokoládová kolečka s mandlemi
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí houskový knedlík
Maestra před 14 minutami
Štrúdlíci ze zakysané smetany
lecho před 45 minutami
Čokoládové slzičky
malaneta před 1 hodinou
Květákový mozeček s bramborami z jedné pánve
Filomenka před 2 hodinami
Valašské frgály
Radimjumbo před 2 hodinami
Nejlepší bublanina
Radimjumbo před 3 hodinami
Bramborák s masovou směsí
lenka.s.r před 3 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Mutsynka před 3 hodinami
Měkoučké vánoční perníčky
Hawisa před 4 hodinami
Tématické fráze:
štavnaté řezy afrika,
čokoládové šťavnaté řezy,
řezy s z kompotu,
afrika řezy,
recepty na nej řezy,
řezy plné čokolády,
řezy černoušek,
černoušek řezy s broskvemi,
řez vlhká afrika,
rezy,
vynikající banánové řezy,
čarnouškovy řezy,
řez černoušek,
recept na afrika rezy,
štavnaté řezy recept,
rezy super,
mokré řezy s merunkovym kompot,
čokoláda s černouškem,
nej recepty afrika řezy,
stavnate cokoladove rezy
Suroviny:
jablko,
banán,
mrkev,
broskve v mírně sladkém nálevu,
mouka polohrubá,
cukr třtinový,
vejce,
olej,
prášek do pečiva,
kakao,
smetana zakysaná,
pomazánkové máslo,
cukr vanilkový,
cukr moučkový,
tuk,
mouka hrubá,
čokoláda
Komentáře (22)