Čína z vepřového masa
Masové směsi à la čína patří mezi velmi oblíbená jídla zejména kvůli své nenáročné přípravě. Nabízíme vám recept na rychlý oběd či večeři, na kterém si pochutná celá rodina. V receptu je vepřové maso, ale použít můžete i kuřecí či krůtí.
Suroviny pro 8 porcí
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 863 kJ / 1 162 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 210,98 g |
Tuky | 32,17 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 400 mg |
Sodík | 526 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 6,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli nakrájíme na nudličky a na pánvi smažíme na oleji až zesklovatí.
Krok 2: Přidáme na nudličky nakrájené maso a orestujeme.
Krok 3: Přidáme dle chuti sůl, koření na čínu, kari a pepř.
Krok 4: Podlijeme vodou a dusíme, až je maso skoro měkké.
Krok 5: Přidáme zmrazenou zeleninu a ještě asi 10 minut podusíme.
Krok 6: Nakonec zahustíme solamylem rozmíchaným v trošce vody a dusíme asi dvě minuty.
Krok 7: Podáváme s vařenou rýží.
Zveřejněno 8. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čína z vepřového masa
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mEV9
Moje poznámka
Čína z vepřového masa
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mEV9
Nejnovější recepty
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 5 hodinami
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 14 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 17 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 18 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno 16. 6. 2025 08:27
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený chřest
Leren před 1 minutou
Šneci v pudinku
Ctibor67 před 1 minutou
Veselý kuřecí plátek
Leren před 22 minutami
Kuřecí nudličky se žampiony
Leren před 23 minutami
Majonézové kuřecí nudličky
Leren před 24 minutami
Pečené nudličky z kapra
Leren před 25 minutami
Pikantní vepřová kýta
bonaher před 45 minutami
Pizza bez droždí
Fitulka před 49 minutami
Palačinky s džemem
Fitulka před 49 minutami
Domácí bujón
Fitulka před 50 minutami
Tématické fráze:
čína recept,
čína z vepřového nejlepší recept,
vepřová čína,
vepřová čína recept,
maso na čínu,
vepřové maso recepty na čínu,
vepřové maso na čínu,
recept čína,
čína recept vepřové,
čína z vepřového masa s rýží,
vepřové maso čína,
recepty cina,
jak naložit vepřové maso na čínu,
recepty čína vepřové,
veprove maso recepty cina,
vepřové na čínu,
recept na veprovou cinu,
vepřové čína,
čína recepty,
jídlo čína
Suroviny:
kýta vepřová,
cibule,
sůl,
koření čína,
koření kari,
pepř mletý,
olej,
zelenina,
solamyl
Komentáře (33)
jelikož to vypadá jak už jednou strávené
Čína
No, spíše divočina
Ale rozhodně ne taková, jak račte psát
Potom znovu rozmíchat a zahušťovat(řidší kašičkou).Pokud u nás někdy zbyla,nikdy nebyl problém s ohříváním a řídnutím(ani druhý den). Ať v MW troubě nebo na pánvi.Vyzkoušejte si.
a jak píše Eliza - naše máma taky takovou čínu dělala, pamatuji si na ni a chutnala mi
Jak čtu, tak jsem solamylem nikdy nezahušťovala, to je o zvyku. Vyzkouším