Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 522 kJ / 603 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,23 g |
Tuky | 42,61 g |
Vláknina | 12,23 g |
Cholesterol | 90 mg |
Sodík | 884 mg |
Sůl | 2,17 g |
Sacharidy | 35,51 g |
Postup přípravy
Krok 1: V kastrole si rozehřejeme olej.
Krok 2: Zpěníme cibulku přidáme hořčici, pepř, nové koření, sůl, bobkový list, půl lžíce cukru, půl lžíce citonové šťávy a půl lžíce octa.
Krok 3: Trochu to podlejeme a přidáme půl nastouhané zeleniny, na to položíme osolené o opepřené(já použila bílý pepř) plátky masa a zasypeme zbytkem zeleniny.
Krok 4: Celé to zalejeme vodou nebo jemným vývarem, aby to bylo potopené.
Krok 5: Vaříme minimálně 1,5 hodiny, potom vyndáme plátky masa, kuličky pepře, nového koření a bobk.listy.
Krok 6: V kastrolu zbyde zelenina ve vývaru, kterou rozmixujeme a přidáme smetanu.
Krok 7: Dochutíme zbytkem citonu, octa a cukru.
Krok 8: Podle chuti přidáme sůl. Když se nám bude zdát omáčka řídká, tak zahustíme záklechtkou(trocha hl.mouky+voda nebo mléko) a chvíli na mírném ohni povaříme. Dobrou chuť!!
Zveřejněno 31. 3. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí svíčková v kastrole i pro začátečníky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZGVE
Moje poznámka
Hovězí svíčková v kastrole i pro začátečníky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZGVE
Nejnovější recepty
Krekry s chia semínky
Přidáno před 21 hodinami
Cizrna se zeleninou a houbami
Přidáno před 23 hodinami
Zabaglione s jahodami
Přidáno 1. 6. 2025 18:01
Drůbeží játra na rajčatech s opečenou polentou
Přidáno 1. 6. 2025 12:50
Spicy chicken tenders
Přidáno 1. 6. 2025 11:06
Jednoduché řezy s kakaovým krémem
Přidáno 1. 6. 2025 08:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hlávkový salát se slaninou
Evule1 před 4 hodinami
Koprová omáčka
LucieKrou před 12 hodinami
Párečky v těstíčku
Jan Nemec před 13 hodinami
Kuře na paprice
vakl1 před 14 hodinami
Pochoutka z vepřových jater
kimlo před 15 hodinami
Hovězí kližka po burgundsku z trouby
Ditunat před 15 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Jaroslav.gois@gmail.com před 16 hodinami
Toast à la turecká vejce cilbir
Nadja před 16 hodinami
Olejová bublanina
jiri petrasek před 17 hodinami
Hrstková polévka
Kajkajak před 17 hodinami
Tématické fráze:
recepty svíčková hovězí,
hovězí svíčková recepty,
recepty hovězí svíčková,
hovězí svíčková,
recept hovezi svickova,
hovězí svíčková v troubě,
svičkova hovězi,
recepty z hovezi svickove,
hovezí maso na svíčkovou,
svíčková v troubě nebo v hrnci,
hovězí svíčková recept,
hovězí svíčková maso recepty,
svíčková pro začátečníky,
čína z hovězí svíčkové,
svickova z hoveziho masa,
svíčková dělaná v troubě,
svíčková omáčka pro začátečníky,
svíčková z hovězích plátků,
svíčková z hovězího,
vaříme z hovězí svíčkové
Suroviny:
plátek hovězí,
sůl,
olej,
cibule,
pepř celý,
koření nové koření,
bobkový list,
cukr,
šťáva citronová,
ocet,
hořčice plnotučná,
mrkev,
petržel,
celer,
smetana sladká
Komentáře (11)
Jelikož jsi jí sem dala pro začátečníky, tak pro ty je jednoduchá. Dávám ti toho 1.boda
Tento jednoduchý recept si určitě najde své příznivce a zcela jistě chutná výborně.