Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 25 658 kJ / 6 132 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 442,12 g |
Tuky | 317,42 g |
Vláknina | 82,58 g |
Cholesterol | 1,28 g |
Sodík | 3,30 g |
Sůl | 7,64 g |
Sacharidy | 233,67 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kolena nařízneme nožem a prošpikujeme česnekem. Důkladně do nich vetřeme sůl.
Krok 2: Cibuli pokrájíme na větší kousky a v rozpáleném hrnci na středním ohni ji orestujeme na dvou lžících másla. Přidáme kuličky pepře, bobkové listy a kolena a zprudka orestujeme.
Krok 3: Jakmile kolena ztmavnou, přidáme protlak a rozmarýn a ještě krátce orestujeme. Poté zalijeme vínem, přivedeme k varu, oheň stáhneme na a víno varem zredukujeme na polovinu.
Krok 4: Přidáme zbytek česneku a přilijeme vývar, osolíme, opepříme a zavaříme.
Krok 5: Přiklopíme pokličkou a vložíme ho do trouby rozehřáté na 160°C. Pečeme 1 hodinu a 40 minut.
Krok 6: Upečené kolena vyjmeme z kastrolu a ponecháme na teplém místě. Omáčku přecedíme přes jemné sítko a v původním hrnci na plotýnce na středním ohni zredukujeme témeř na konzistenci sirupu.
Krok 7: Očistíme mrkev, celer a petržel, nakrájíme je na kostičky 0,5x0,5 cm a vložíme do omáčky. Vaříme ještě cca.10 minut na mírné ohni. Omáčku dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.
Krok 8: Do omáčky vrátíme kolínka, aby se obalila omáčkou a prohřála. Podáváme s celerovou kaší.
Krok 9: Postup na celerovou kaši: V osolené vodě uvaříme neoloupané, pouze očištěné brambory. Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky 2x2 cm. Celer očistíme a nakrájíme ho na větší kostky 3x3 cm. Cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubo.
Krok 10: V rendlíku orestujeme cibuli spolu s celerem zlehka na 2 lžících rozehřátého másla (restujeme pomalu na menším ohni cca. 20 minut, ne do tmavé barvy, jen aby celer změkl. Přidáme uvařené brambory, přilijeme mléko a osolíme. Přivedeme k varu a chvilku provaříme.
Krok 11: Stáhneme z ohně a propasírujeme, nebo rozmixujeme tyčovým mixérem. K pyré přilijeme smetanu, krátce povaříme na mírném ohni (stačí 2 minuty) a nakonec přidáme zbylé rozpuštěné máslo. Kaši vymícháme dohladka a případně dochutíme solí.
Zveřejněno 17. 4. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jehněčí kolínko na víně s celerovou kaší
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5wlA
Moje poznámka
Jehněčí kolínko na víně s celerovou kaší
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5wlA
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 5 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno před 9 hodinami
Tradiční prošívaná deka
Přidáno před 19 hodinami
Vafle z párků a vajíček
Přidáno před 22 hodinami
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno před 22 hodinami
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bílé fazole s bramborami a smetanou
jana1974 před 3 minutami
Buchta Fešák
LuccHansel před 26 minutami
Rychlý švestkový koláč
Palusanda před 42 minutami
Sekaná s cuketou
evik_svistik před 1 hodinou
Vepřenky podle ČSN
Veros51 před 1 hodinou
Pečená švestková povidla
perseus před 1 hodinou
Šťavnaté zapečené kotlety
librz před 3 hodinami
Ovocné tvarohové knedlíky
Ashelin před 3 hodinami
Bramborové knedlíky
essinKa před 3 hodinami
Honzovy kynuté buchty
Ellen1 před 4 hodinami
Tématické fráze:
jehneci kolena,
jehněčí kolínko,
jehneci koleno,
jehneci koleno recept,
pečené jehněčí koleno,
jehněčí kolínko recept,
jehněčí na víně,
recepty jehněčí koleno,
koleno na vine,
jehněčí koleno na víně,
pecena jehneci kolinka,
jehneci kolinko vanek,
jehněčí vaněk,
recept na jehněčí koleno,
pečené kolínko na víně,
jehněčí koleno recept vaněk,
jehněčí kolínko pomalu pečené,
pečené jehněčí na víně,
pomalu pečené jehněčí kolínko,
jehněčí koleno na červenem vine
Suroviny:
koleno jehněčí,
máslo,
cibule,
česnek,
pepř černý,
bobkový list,
protlak rajčatový,
rozmarýn,
víno červené suché,
vývar drůbeží,
celer,
mrkev,
petržel,
sůl,
pepř,
celer,
cibule,
brambory,
máslo,
máslo,
mléko,
smetana 33%,
sůl
Komentáře (4)