Sváteční slepičí polévka
Talíř horkého slepičího vývaru nejen zasytí, ale dovede i léčit - pomůže nám od rýmy a nachlazení, dodá sílu a skvěle zahřeje. Aby byl vývar správně silný, je důležité nevařit jej zprudka, ale pomalu táhnout na mírnějším plameni.
Suroviny pro 8 porcí
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 149 kJ / 36 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,00 g |
Tuky | 0,20 g |
Vláknina | 2,90 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 80 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 6,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 5. 4. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sváteční slepičí polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w0wr
Moje poznámka
Sváteční slepičí polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w0wr
Nejnovější recepty
Korejský salát z okurek
Přidáno před 1 hodinou
Tortilly z přebytkového kvásku
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí kousky v domácí Sweet chilli omáčce
Přidáno před 7 hodinami
Grilovaný ananas s karamelem a zmrzlinou
Přidáno před 21 hodinami
Zapečené barbecue fazole
Přidáno před 21 hodinami
Marinovaný grilovaný kapr
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Andělsky nadýchaný perník
Petulka89 před 4 minutami
Výborné kynuté těsto na cokoli
Betes před 19 minutami
Cuketový bramborák
Betes před 24 minutami
Banánová bábovka
Verunkavh před 44 minutami
Hrnkový koláč s tvarohem, povidly a drobenkou
rozinka370 před 45 minutami
Těsto na pizzu
Olympus před 1 hodinou
Meruňkový koláč s drobenkou
1PettRa před 1 hodinou
Špekáčky na pivu
E. J. K. před 1 hodinou
Kuřecí stehna v medu
E. J. K. před 1 hodinou
Medová kuřecí prsa
E. J. K. před 1 hodinou
Tématické fráze:
slepici polevka,
slepičí vývar,
slepičí polévka recept,
polevka ze slepice,
slepičí vývar recept,
recept na slepici polevku,
sváteční polévka,
sváteční polévky,
slepičí polévka videorecept,
slepici polivka,
vývar ze slepice,
silná slepičí polévka,
polévka slepičí,
recept slepičí polévka,
slepice na polévku,
slepičí vývar pohlreich,
slepici polevka recepty,
slepičí polévka v pomalém hrnci,
slepičípolévka,
vaříme slepici
Suroviny:
slepice,
mrkev,
petržel,
celer,
koření nové koření,
bobkový list,
pepř celý,
cibulka jarní,
nudle polévkové,
sůl
Komentáře (19)
Rychle lze tuk vysrazet i kostkou ledu zabalenou v gaze.
Papírovou utěrkou jsem to zkoušela jednou a není to ono... Navíc namáčet papírovou utěrku do polévky není nic moc :o)
Zda bude moc mastná?
Bude
No, tuk lze posbírat opatrně naběračkou (či PL). V užší nádobě se to dělá lépe.
Nebo jak píše Petra: - toť nejefektivnější, avšak časově nejnáročnější způsob.
Nebo tuk vyplavit
Ááá nééébo: někteří zoufalci "odsají" tuk pomocí papírových kuchyňských utěrek
4
Dik za recepis