Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramboračka-houbovačka

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny

Porce: 3 litry

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie791 kJ /
189 kcal
Bílkoviny5,38 g
Tuky0,69 g
Vláknina11,75 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 62 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy36,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Veškerou zeleninu si nakrájíme na menší kostičky (viz.foto!)a dáme do misky. Krok 2: V hrnci, ve kterém budeme vařit polévku si z oleje a mouky uděláme jíšku, když je mírně do hněda naředíme jí vodou tolik, kolik budeme chtít polévky, přidáme zeleninový bujón a uvedeme za stálého míchání do varu. Krok 3: Do vařící se vody přidáme zeleninu, kterou máme připravenou v misce a houby, které nakrájíme také na kostičky, přidáme ještě koření-papriku, majoránku, pepř a vaříme mírným varem, dokud není všechno měkké a nakonec doladíme chuť solí.

Zveřejněno 20. 9. 2013

Poznámka autorky Bibinka

Polévku tak dělám léta letoucí a měním jen zeleninu, podle toho, jakou mám doma, tak můžete dát jen tu, kterou chcete, nebo máte rádi. Polévka je ovšem vždycky dobrá, zdravá a vděčná, nikdy nezklame.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramboračka-houbovačka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OGnp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramboračka-houbovačka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OGnp

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

spagetko+Nello, jasně, každý tu polévku dělá trochu jinak a podle své zvyklosti a huti, ale vždy je chutná že;-)
Nello, také zeleninku smažím, ale na "Pravé Jihočeské bramboračce", ta je zase trochu jiná.;-)

I u nás je bramboračka s houbami a přidáváme i kroupy.
Polévka je zajímavá, jen jsem zvyklá zeleninu nechávat opražit a rozvonět na másle, když dělávám základ.

Já si bramboračku bez hub prostě neumím představit, i kdyby jich tam mělo být jen minimum. Nedávam cuketu a salátovku. Slupky z rajských si právě suším kvůli barvě v polévce nebo i omáčce. Jak píšeš, zeleninu dle toho, co jest doma. Dávám navíc celé nové koření, bobkový list, celý pepř a kvůli houbám i trošku kmínu a rozmarýnu - ale to už spíš dle momentální nálady ;-):-p:yes:

bystrouska:měla jsi pravdu a díky za upozornění, už je dopsáno;-):-)

Určitě je velmi chutná:-p, ale tu okurku bych já raději nezkoušela. Má specifickou chuť na rozdíl od cukety, která chuť nemá žádnou. Polévková Bibinko, posílám 5. bod:yes:

Polévka vypadá a jistě i chutná výborně:yes:, jen v surovinách chybí mrkev a asi celer:-? :-K.

Polévečka vypadá opravdu skvěle:-p, mňam.Posílám bodíčka:yes:

BIBI...dovez mě do kastrůlku:-)):-)):-))já ji chci a chci:-)):-)):-))vypadá luxusně:yes::yes::yes:

:-O:-O:-O:yes::yes:
zítra bude k obídku

Tématické fráze:
bramboračka s houbami top recepty, houbovačka polévka, bramboračka recept, bramboračka s čerstvými houbami top recepty, bramboračka s čerstvými houbami, česká bramboracka top recapty, šumavská bramboračka, jakou jíšku do bramboračky ?, jihočeská houbovacka, bramboračka z cukety, čka houbová, recept bramboračka s houbam, bramboračka s houbami

Suroviny:
brambory, houby, mrkev, rajče, cibule, petržel, cuketa, bulva celerová, česnek, pórek, kapusta, bujón zeleninový, olej, mouka hladká, majoránka, paprika sušená sladká, pepř, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu