Pesto z pažitky
Pesto z pažitky je jednoduchá a originální varianta klasického pesta, která skvěle doplní sendviče, pomazánky, polévky, nebo grilovanou zeleninu a těstoviny. Díky své cibulové chuti a zelené barvě, přináší do každého jídla nádech jara a svěžesti.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 746 kJ / 1 851 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,25 g |
Tuky | 191,84 g |
Vláknina | 10,58 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4,02 g |
Sůl | 10,00 g |
Sacharidy | 14,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: 1. verze:
Pažitku opláchneme a společně s paprikou nakrájíme na hrubší kousky. Krok 2: Dáme do vhodné nádoby, přidáme olej, sůl a ponorným mixérem rozmixujeme. Krok 3: V uzavřené skleničce skladujeme v lednici. Krok 4: 2. verze:
Pažitku opláchneme a společně s česnekem nakrájíme na hrubší kousky. Krok 5: Dáme do vhodné nádoby, přidáme olej, sůl a ponorným mixérem rozmixujeme. Krok 6: V uzavřené skleničce skladujeme v lednici. Krok 7: Použijeme pod maso, do omáčky, do pomazánky nebo na ochucení zeleninové polévky.
Pažitku opláchneme a společně s paprikou nakrájíme na hrubší kousky. Krok 2: Dáme do vhodné nádoby, přidáme olej, sůl a ponorným mixérem rozmixujeme. Krok 3: V uzavřené skleničce skladujeme v lednici. Krok 4: 2. verze:
Pažitku opláchneme a společně s česnekem nakrájíme na hrubší kousky. Krok 5: Dáme do vhodné nádoby, přidáme olej, sůl a ponorným mixérem rozmixujeme. Krok 6: V uzavřené skleničce skladujeme v lednici. Krok 7: Použijeme pod maso, do omáčky, do pomazánky nebo na ochucení zeleninové polévky.
Pažitka v kuchyni - použití a nejlepší recepty
Zveřejněno 1. 5. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pesto z pažitky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1zWq
Moje poznámka
Pesto z pažitky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1zWq
Nejnovější recepty
Asijské kuřecí kousky na sladkokyselo
Přidáno před 5 hodinami
Maková roláda s jahodami
Přidáno před 20 hodinami
Krémová mrkvová polévka s mozzarellou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 22 hodinami
Hermelín ve slanině
Přidáno 22. 5. 2025 11:37
Řecké bifteki s citronovými bramborami a tzatziki
Přidáno 22. 5. 2025 10:03
Grilované kuřecí à la šavarma
Přidáno 22. 5. 2025 08:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá rajská omáčka
Standby před 1 hodinou
Cuketová zeleninová polévka bez mouky
Lenka Sedlackova před 1 hodinou
Sýrová pomazánka na topinky à la tatarák
janatka před 2 hodinami
Buchty na páře
janatka před 2 hodinami
Bábovka tvarohová
nicolxqe před 3 hodinami
Cibulačka po česku
Fitulka před 4 hodinami
Domácí rohlíky z majonézového těsta
janatka před 5 hodinami
Bageta / ciabatta
tecka před 5 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
panilek před 6 hodinami
Panna cotta - italský dezert
LouLou před 13 hodinami
Tématické fráze:
pažitkové pesto,
pesto z libečku,
pažitka recepty,
libečkové pesto,
jak uchovat pažitku,
uchování pažitky,
pažitka v soli,
pažitka,
recept na pesto,
recepty z pažitky,
pazitka recept,
recepty pažitka,
pazitka do mrazaku,
libeček pesto,
jak udělat pesto,
jak uchovat libeček,
jak uchovat domácí pesto,
pažitka uchování,
pesto recept,
libeckové pesto recept
Suroviny:
pažitka,
olej olivový,
paprika,
sůl,
pažitka,
olej olivový,
sůl,
česnek
Komentáře (23)
Ivetko,díky i za foto
Pažitka roste,jako o závod a já každou chvíli vyrábím i trošku odlišnější verze.
Základ je pažitka a olej.Došel mi olivový,nahradila jsem slunečnicovým a je to také ok
Lze to udělat i z nakrájené a zamražené pažitky ze zásoby v mrazáku-také odzkoušeno
1974andrea:Andri,já pažitku krájím zásadně ručně,to do mrazáku ani jinak nejde