Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 759 kJ / 181 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,13 g |
Tuky | 1,17 g |
Vláknina | 7,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 613 mg |
Sůl | 1,60 g |
Sacharidy | 36,28 g |
Postup přípravy
Krok 1: V pánvi na 2 lžících másla osmahneme najemno nakrájenou cibuli a papriky pokrájené na tenké proužky.
Krok 2: Poté přidáme řádně očištěné krevety, osolíme a okořeníme petrželkou, rozmarýnem, estragonem a tymiánem.
Krok 3: Přidáme ostrý kečup a pokrm řádně prohřejeme - nesmí se vařit.
Krok 4: Plátky veky potřeme tence máslem, posypeme sýrem, sekanou petrželkou a krátce zapečeme.
Krok 5: Jednotlivé porce krevet podáváme se sýrovými toasty, popřípadě s lehkým zeleninovým salátem bez zálivky.
Zveřejněno 3. 12. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krevety po provensálsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wR6m
Moje poznámka
Krevety po provensálsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wR6m
Nejnovější recepty
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno před 49 minutami
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno 14. 10. 2025 20:26:58
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno 14. 10. 2025 14:33:04
Jelení závitky
Přidáno 14. 10. 2025 13:01:02
Pikantní pečená rajčata
Přidáno 14. 10. 2025 12:33:53
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Znojemská omáčka
Komtesina před 47 minutami
Koláč ze zakysané smetany s tvarohem a povidly
Lucka 12 před 52 minutami
Srnčí guláš na červeném víně
Sahula před 1 hodinou
Hovězí roštěná na houbách s grilovanými bramborami
Sahula před 1 hodinou
Vepřová játra na zeleném pepři
Sahula před 1 hodinou
Rybičková pomazánka
Kajkajak před 1 hodinou
Zelná pečeně
radekfiala před 2 hodinami
Pečené zelníky se slaninou
radekfiala před 2 hodinami
Kuřecí roláda s játry
Sahula před 3 hodinami
Žampiony plněné vepřovým mozečkem
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 3 hodinami
Tématické fráze:
krevety recept,
krevety s rozmarýnem,
příprava zmrazených krevet,
zálivka na krevety,
zmrazené krevety,
krevety po provetijalsku,
krevety tymian,
recept na velké krevety,
jsou zdravé krevety,
krevety recepty,
krevety zmrazené,
krevety zdravě,
velké krevety,
krevety rozmaryn,
krevety,
recept na krevety zmrazené,
zdravý recept na krevety,
krevety s petrzelkou,
recept na velké tygří krevety,
krevetový salát po provensálsku
Suroviny:
cibule,
paprika čerstvá žlutá,
paprika čerstvá červená,
krevety,
sůl,
petrželka,
rozmarýn,
estragon,
tymián,
kečup ostrý,
veka,
máslo,
sýr,
petrželka
Komentáře (4)