 
	
		
Těstoviny s krémovou omáčkou, rajčátky a lilkem
Tento pokrm nabízí dokonalou rovnováhu mezi lehkostí a sytostí, kdy každé sousto přináší kombinaci svěžích rajčat a jemného lilku, obaleného v hladké omáčce. Tento recept osloví nejen vegetariány, ale i milovníky italské kuchyně.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 742 kJ / 3 284 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 99,36 g | 
| Tuky | 150,48 g | 
| Vláknina | 39,44 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 382 mg | 
| Sůl | 0,72 g | 
| Sacharidy | 372,35 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Ze všeho nejdříve nejméně 2 hodiny před vařením namočte kešu oříšky do vody. Když jste připravení pustit se do vaření, připravte si lilky.
	Krok 2: Troubu předehřejte na 220 °C, lilky omyjte a nakrájejte na cca 2-3 mm silná půlkolečka.
	Krok 3: Dva plechy vyložte pečicím papírem, lehce vymažte olivovým olejem a vyskládejte na ně lilky. Ty opět velmi lehce pokapejte olivovým olejem. Pečte v troubě asi 8 minut, poté vyndejte a všechna půlkolečka otočte.
	Krok 4: Vraťte do trouby a pečte dalších cca 5 minut, dokud lilky nejsou na některých místech hnědé. Pravidelně kontrolujte, abyste je nespálili.
	Krok 5: Poté vyndejte a nechte lehce vychladnout, teplotu v troubě snižte na 180 °C. V misce smíchejte asi 1/4 hrnku tamari omáčky a přidejte javorový sirup. Pokud máte k dispozici i uzenou sůl, použijte jen asi poloviční množství tamari, zbytek doplňte vodou a přidejte, mimo javorového sirupu, i lžičku této soli.
	Krok 6: Každé půlkolečko lilku omočte ve směsi, vraťte na plech a poté nechte ještě 5 minut péct v troubě.
	Krok 7: Mezi tím omyjte a nakrájejte rajčátka, v míse je promíchejte s trochou olivového oleje a solí.
	Krok 8: Když vyndáte hotové lilky, teplotu v troubě zvyšte opět na 220 °C a asi 10-15 minut v ní pečte rajčata.
	Krok 9: V dalším kroku slijte kešu oříšky a spolu s vývarem, droždím, citronovou šťávou, hořčicí, cibulí a česnekem je dohladka rozmixujte v mixéru (může to nějakou tu minutu trvat). Dochuťte pepřem a solí.
	Krok 10: Těstoviny uvařte dle návodu. Když jsou al-dente, slijte je a ihned vraťte zpět do hrnce, ve kterém se vařily. Přidejte k nim omáčku a asi 3 minuty nechte zahřívat na mírném plameni, aby se omáčka s těstovinami pěkně spojila.
	Krok 11: Přidejte rajčátka, rukolu, bazalku a lilky. Zamíchejte, opepřete a ihned podávejte. Na talířích dozdobte čerstvými rajčátky, rukolou a bazalkou.
Zveřejněno 21. 9. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Těstoviny s krémovou omáčkou, rajčátky a lilkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X2L5
Moje poznámka
					 
				
Těstoviny s krémovou omáčkou, rajčátky a lilkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X2L5
Nejnovější recepty
	
			 
	
Ostrá masová směs s rýží
Přidáno před 2 hodinami
	
			 
	
Palačinky s dušenými jablky
Přidáno před 3 hodinami
	
			 
	
Brokolicové karbanátky
Přidáno před 7 hodinami
	
			 
	
Bramborová kaše s mrkví
Přidáno před 8 hodinami
	
			 
	
Knedlíčky gyoza
Přidáno před 8 hodinami
	
			 
	
Krůtí prsa s kokosovým mlékem a špenátem
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
Rychlé, lehké a levné palačinky
Merylas před 25 minutami
	
			 
	
	
Pomazánka z nivy
Kajkajak před 1 hodinou
	
			 
	
Kuřecí řízek
Lida.Rose před 2 hodinami
	
			 
	
Luxusní francouzský toustový chléb
boomgo před 3 hodinami
	
			 
	
České kynuté buchty
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 5 hodinami
	
			 
	
	
Dýně hokaido v křupavých placičkách
Alamatej před 6 hodinami
	
			 
	
	
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
kaminky před 6 hodinami
	
			 
	
Zapečené brambory s mletým masem - jednoduché a chutné
Alicek před 7 hodinami
	
			 
	
	
Houbová omáčka dle Jitky
brtna před 7 hodinami
	
			 
	
	
Cookies s čokoládou
SofieA před 8 hodinami
						Tématické fráze:
						
							těstoviny s lilkem, 
						
						
							ltestoviny z lilkem houbama, 
						
						
							tamari recepty, 
						
						
							těstoviny s kremovou imackou, 
						
						
							těstoviny recepty, 
						
						
							testoviny s rajcatky, 
						
						
							těstoviny s krémovou, 
						
						
							testoviny s omackou z rajcat, 
						
						
							testoviny z lilkem, 
						
						
							testovinovy salt s kurecim masem
						
					
						Suroviny:
						
							lilek, 
						
						
							omáčka sojová, 
						
						
							sirup javorový, 
						
						
							sůl uzená, 
						
						
							rukola, 
						
						
							bazalka čerstvá, 
						
						
							rajče cherry, 
						
						
							těstoviny, 
						
						
							oříšky kešu, 
						
						
							vývar zeleninový, 
						
						
							lahůdkové droždí tebi, 
						
						
							šťáva citronová, 
						
						
							hořčice dijonská, 
						
						
							cibule, 
						
						
							česnek, 
						
						
							pepř mletý, 
						
						
							sůl
						
					
 
	 
 
 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
 
 
 
 
 
	 
 
	 
 
 
 
 
 
 
 
	 
Komentáře (6)
http://www.celostnimedicina.cz/lahudkove-drozdi-te...