Suroviny
Porce: 2-3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 545 kJ / 369 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,10 g |
Tuky | 30,20 g |
Vláknina | 12,50 g |
Cholesterol | 27 mg |
Sodík | 16 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 11,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kloboučky hlívy ústřičné zlehka otřete navlhčeným hadříkem, zbavte je případných nečistot. Ostrým nožem ořežte houbám silné „nohy“. Pokrájejte houby na menší kousky či proužky, které zlehka osolte, opepřete a okmínujte.
Krok 2: Takto okořeněné kousky hlívy dejte do nepřilnavé pánve na rozpálené sádlo a stáhněte výkon sporáku téměř na minimum. Opékejte houby cca 8-10 minut za častého obracení až do doby, než se začne tvořit zlatá barva na povrchu hub a okraje začnou mít křupavou hnědou krustu.
Krok 3: V ten okamžik houby vyndejte z pánve na kuchyňskou papírovou utěrku a nechte okapat z přebytečného tuku. Servírujte na plátku chleba, třeba s kolečky cibule či jarní cibulky a nebo s lístečky čerstvé bylinky.
Krok 4: Já houbové škvarečky miluji na plátku chleba, který je namazaný dobrou hořčicí a na to přijdou houbové škvarečky.
Krok 5: Je to lahodná delikatesa, kterou běžně připravuji jako bleskovku z masáků. Nicméně hlíva ústřičná se chuti i textuře masáků velmi podobá, takže věřím, že nebudete zklamáni a navíc si tuto lahůdku můžete připravit v průběhu celého roku (i mimo houbařskou sezonu).
Krok 6: Jako bonus je fakt, že hlíva ústřičná je velmi zdravá houba, celoročně dostupná na pultech obchodů. Houbové škvarečky opravdu nádherně křupou, neb jsou pečené pomalu dozlatova. Je to báječná jednohubka, třeba pro večery, kdy člověka prostě jen „honí mlsná“.
Zveřejněno 11. 10. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Houbové "škvarečky"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zyxr
Moje poznámka
Houbové "škvarečky"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zyxr
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 4 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 10 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 11 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 14 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 15 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 1 hodinou
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 1 hodinou
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 1 hodinou
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 1 hodinou
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 1 hodinou
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 1 hodinou
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 2 hodinami
Krkovička po farářsku
Olympus před 2 hodinami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 3 hodinami
Nejlepší litý perník
Noumik před 3 hodinami
Tématické fráze:
škvarečky z hub,
škvarečky z hlívy,
skvarecky z hlívy ústřičné,
hlíva ústříčná škvarečky,
houbový vypečený pekáček,
houbove skvarky hliva,
hlíva jako škvarečky,
houbové jednohubky,
škvarečky,
houbovéškvarečky,
hlíva škvarečky,
recepty z hlívy ústřičné škvarky,
škvarečky z hlívy ustřičné,
škvarečky z ryzcu,
houbovy chleba,
škvarečky z z růžovek,
top recepty hlíva ústřičná skvarecky,
skvarečky z růžovek,
skvarecky z masáků,
houbove skvarky z hlivy
Suroviny:
hlíva ústřičná,
sádlo,
sůl,
pepř,
kmín drcený,
chléb
Komentáře (3)