Žitný chleba
Žitný chléb má specifickou chuť, pro kterou je často vyhledávaný. Jediné, na co je potřeba dát pozor, je dostatečné vychladnutí po upečení. Nenařezávejte chléb předčasně a dopřejte mu čas, aby vychladnul a všechny procesy uvnitř těsta se dokončily.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 985 kJ / 1 908 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 53,94 g |
Tuky | 9,23 g |
Vláknina | 41,21 g |
Cholesterol | 6 mg |
Sodík | 6,49 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 381,78 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 17. 2. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žitný chleba
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/olQL
Moje poznámka
Žitný chleba
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/olQL
Nejnovější recepty
Pečený hermelín v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 1 hodinou
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 7 hodinami
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 16 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 19 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 20 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno 16. 6. 2025 08:27
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený chřest
Leren před 37 minutami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 45 minutami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 1 hodinou
Řízky z pomalého hrnce
Fitulka před 1 hodinou
Pečená drůbeží játra
Fitulka před 1 hodinou
Šneci v pudinku
Ctibor67 před 1 hodinou
Veselý kuřecí plátek
Leren před 2 hodinami
Kuřecí nudličky se žampiony
Leren před 2 hodinami
Majonézové kuřecí nudličky
Leren před 2 hodinami
Tématické fráze:
zitny chleb,
zitny chleb recept,
žitný chleba,
žitný chleba recept,
recept na zitny chleb,
recept na žitny chleba,
recept žitný chléb,
recept žitný chleba,
zitny chleba recepty,
žitny chleb recepty,
top recepty chleba,
žitný chléb a zdraví,
nejlepší žitný chléb,
žitný kvásek recept,
recept na chleba,
jak upéci žitný chléb,
recepty žitný chléb,
žitný chléb,
založení žitného kvásku,
žitný chléb top recept
Suroviny:
kvas žitný,
voda,
mouka žitná chlebová,
mouka žitná chlebová,
podmáslí,
sůl,
kmín celý
Komentáře (15)
Mám je problém s tou ošatkou - 3x se mi povede vyklopit na plech a pak zase se mi v ošatce spodek přichytí a odtrhne se. Dobrý nápad s tou utěrkou, ale zase nebudou na chlebu ty krásné vroubky.
Nemáte někdo zkušenost jak dostat chleba z ošatky, samozřejmě dobře vysypat, to dělám, ale je to jak sázka. Nevím kdy se mi přilepí.
Díky předem za info.
Já bych to čekání asi tak dlouho nevydržela