Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chlazený černý čaj na horké dny s ovocem, mátou a citronem

Když teploty stoupají, přichází čas na domácí ledový čaj. Černý čaj s nektarinkami, citronem, zázvorem a mátou se promění v lahodný letní nápoj, který nabudí smysly a zažene horko. Stačí pár surovin a máte sklenici plnou svěžesti.

Hodnocení receptu je 4,7 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ivace64 Ivace64

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 5 min bez doby louhování a chlazení

20 min (15 min příprava + 5 min tepelná úprava, bez doby louhování a chlazení)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie267 kJ /
64 kcal
Bílkoviny1,26 g
Tuky0,72 g
Vláknina4,14 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 15 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy10,98 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Sáčky černého čaje zalijeme 1,5 l vroucí vody. Čaj necháme vylouhovat a počkáme asi 20 minut, než vychladne. Po této době sáčky odstraníme. Krok 2: Mezitím nakrájíme na širší plátky omyté a vypeckované nektarinky a citrón. Oloupaný zázvor nakrájíme na plátky. Krok 3: Do vychlazeného čaje přidáme plátky nektarinek, zázvoru, citrónu, snítky máty, snítku rozmarýnu a dle chuti osladíme. Krok 4: Necháme vychladit další 3 hodiny. Můžeme přidat také kostky ledu.

TIP: Rady pro přípravu ledového čaje

Zveřejněno 27. 8. 2016

Poznámka autorky Ivace64

Když je léto a teplo, nemusíme pít stále jen vodu nebo limonády, udělejme si osvěžující chladný čaj s ovocem a bylinkami.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chlazený černý čaj na horké dny s ovocem, mátou a citronem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BYQY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chlazený černý čaj na horké dny s ovocem, mátou a citronem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BYQY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (6)

Hezký recept, překvapila mě ta snítka rozmarýnu. Ale dokud nevyzkouším, nemůžu hodnotit 😉

ad 1.
No, nechat máčet pytlíky s ČERNÝM čajem 20 minut, to už se v dnešní osvícené době často nevidí

ad 3. (mimo mísu)
"Necháme vychladnout cca 3 hodiny"
Čeština je bohatý jazyk...
Nápoj je lépe nechat vychladit
Vychladnout lze nechat např. rozčílenou osobu, že:-D

casino: tak to máš pravdu, dáme čaj vychladit, ale polévka, když ji chce vnouček hned a je horká, tak počká, až polévka vychladne. To samé i čaj, počkáme až vychladne.... když dám něco vychladit, tak to dám do chladu... nebo do ledničky:-K:-D
Jinak bylinkové a jiné čaje se nechávají louhovat cca 15 minut (někdy i 20 minut):-K

Osvěžující už od pohledu. Napila bych se. Dnes mám nějaký žíznivý den. Že by to bylo po včerejšku z oslavy vnuččiných narozenin?? :-D:yes:

Jana Remkova: Takže oslava byla i dortík byl:-K

Tématické fráze:
čaj pro horké dny, jak často lze pít zázvorový čaj, chlazené caje, lze předem máčet kroupy recept, recepty na horké dny, bylinkový čaj na horké dny, jak udělat chlazený čaj, napoje z cerneho caje recepty.cz, chlazení caj, jak často lze pít vodu s mátou?, chlazený ovocný čaj

Suroviny:
čaj, nektarinky, citron, zázvor, máta, rozmarýn, voda, cukr třtinový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu