Suroviny pro 8
8
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 23 444 kJ / 5 603 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 304,40 g |
Tuky | 111,88 g |
Vláknina | 161,54 g |
Cholesterol | 517 mg |
Sodík | 6,54 g |
Sůl | 16,10 g |
Sacharidy | 773,38 g |
Postup přípravy
Na másle asi 15 minut restujeme zmraženou zeleninu, pak odstavíme. Na oleji osmažíme cibulku nakrájenou na drobno, když lehce zezlátne, přidáme nasekaný česnek. Po dvou minutách přidáme mleté maso smíchané se solí, skořicí, pepřem a koriandrem. Mícháme, dokud maso nezíská šedou barvu.
Pak přilijeme pasírovaná rajčata a deset minut povaříme Přilijeme vývar a vaříme asi 40 minut. Když máme hotovo, přidáme fazole i s nálevem a restovanou zeleninu.
Ochutíme solí, pepřem a cukrem, přidáme sekanou petrželovou nať a vypneme. Krok 2: Česneková smetana:
Smetanu smícháme s prolisovaným nebo nastrouhaným česnekem, pepřem a solí. Krok 3: Tortilly:
Rozpustíme sádlo. Mouku smícháme se solí. Přidáme do ní vodu a vlažné sádlo a rukama hněteme hladké těsto, které má mít konzistenci asi jako pevnější plastelína. Ihned je rozdělíme na 12 nebo 24 dílků (podle toho, jak chceme mít tortilly velké).
Pak z každého kousku tvoříme kuličky, které na lehce pomoučené ploše za občasného podsypávání tence vyválíme. Vkládáme jednu po druhé na sebe do čisté utěrky. Pečeme na suché pánvi z každé strany asi 30 vteřin, po upečení pokládáme do další suché utěrky.
Zveřejněno 22. 11. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zeleninová polévka po mexicku - s mletým hovězím, fazolemi a domácími tortillami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Y9on
Moje poznámka
Zeleninová polévka po mexicku - s mletým hovězím, fazolemi a domácími tortillami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Y9on
Nejnovější recepty
Jahodový jogurt
Přidáno před 12 hodinami
Lotus poháry s ovocem
Přidáno před 19 hodinami
Rýže s brokolicí, kapií, žampiony a kukuřicí
Přidáno 13. 6. 2025 08:39
Bramborové chipsy z HF
Přidáno 13. 6. 2025 06:00
Grilovací marináda s polotmavým pivem
Přidáno 12. 6. 2025 21:11
Kachní játra s uzeným bůčkem na bílém víně
Přidáno 12. 6. 2025 21:06
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí prsa na žampionech
Popelka888 před 1 hodinou
Perníková roláda
Chmelova před 1 hodinou
Koprová polévka
Radka61 před 5 hodinami
Jednoduchý (ovocný) broskvový koláč s medem
La Bete před 6 hodinami
Jahodové smoothie
Valis před 13 hodinami
Jihočeský kynutý koláč
Vlasti80 před 14 hodinami
Plněná kuřecí prsa se šťouchaným smetanovým bramborem
Moanka před 14 hodinami
Hrníčkový ovocný koláč
Papucel před 15 hodinami
Domácí okurková a jahodová šťáva
TotalMudla před 16 hodinami
Ražniči v pomalém hrnci
radekfiala před 16 hodinami
Tématické fráze:
mexická polévka recept,
mexická polévka s cizrnou a mletym masem,
mexická fazolová polévka,
fazolová polévka s hovězím masem,
fazole po mexicku,
pasirovana brokolicová polévka se smetanou,
polévka z červených fazolí#utm_source=search.seznam.cz
Suroviny:
maso hovězí mleté,
zelenina,
vývar masový,
pasírované rajčata,
fazole červené v rajčatovém nálevu,
fazole bílé,
česnek,
cibule,
nať petrželová,
skořice mletá,
koriandr,
cukr třtinový,
olej,
pepř,
sůl,
smetana kysaná,
česnek,
sůl,
mouka hladká,
voda,
sůl,
sádlo
Komentáře (2)