Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 581 kJ / 2 290 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 54,43 g |
| Tuky | 87,60 g |
| Vláknina | 12,00 g |
| Cholesterol | 638 mg |
| Sodík | 496 mg |
| Sůl | 1,21 g |
| Sacharidy | 314,94 g |
Postup přípravy
Nakonec přidáme změklé máslo a citronovou kůru, důkladně rukou na vále prohněteme tak, aby vzniklo pevné, hutné a nelepivé těsto, které necháme zakryté folií minimálně hodinu kynout - než zdvojnásobí objem. Krok 2: Vykynuté těsto na pracovní ploše rozválíme na sílu do půl centimetru (není potřeba podsypávat) a formičkou, velikou asi 5 cm, vykrajujeme kolečka. Tři vždy položíme na sebe tak, aby se do poloviny překrývala (jak je vidět na fotografii) a od horního smotáme. Pak v polovině překrojíme a řezem dolů dáme do tartaletkových formiček - do jedné se vejde 7 půlek svinutých koleček. Z uvedeného množství surovin jsem zaplnila čtyři formičky. Krok 3: Necháme přikryté opět vykynout (asi 20 minut), mezitím předehřejeme troubu na 170 st. Briošky potřeme mlékem a pečeme cca 15 minut dozlatova. Upečené pečivo důkladně pocukrujeme moučkovým cukrem (předtím můžeme potřít rozpuštěným máslem se lžící rumu nebo medu).
Zveřejněno 3. 12. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Růžičkové briošky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZEV6
Moje poznámka
Růžičkové briošky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZEV6
Nejnovější recepty
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 2 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 3 hodinami
Domácí vlašský salát na chlebíčky
Přidáno před 4 hodinami
Čokoládové budino s kávovým podtónem
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí prsa na smetaně s paprikami
Přidáno před 18 hodinami
Brambory na cibulce se zelím
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablkový závin
Lucy27 před 24 minutami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 52 minutami
Moji utopenci
marky79 před 1 hodinou
Pudinkové cukroví
adela. před 2 hodinami
Kokosové strojkové cukroví
adela. před 2 hodinami
Sachr cukroví
adela. před 2 hodinami
Hrnková buchta
Helenecka 21 před 3 hodinami
Utopenci - ráno naložit, večer baštit
tomas.rejzek před 3 hodinami
Vánočka s rozinkami
Terka.Ambrozkova před 4 hodinami
Nejlepší marokánky
Terka.Ambrozkova před 4 hodinami
Tématické fráze:
recept na briošky,
briošky,
briošky recept,
recept na briosku,
těsto na briošky,
brioský se suseneho drozdi,
bylinkove briosky,
briosky s tvarohem,
recepty z růžičkové,
top recepty recept na briošky,
recept na brioky,
brijoska,
recepty od helenky růžičkové,
recepty z růžičko,
kynuté těsto briošky na 12 kousku,
recept na brijosku
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
žloutek,
mléko,
cukr,
cukr vanilkový,
citron,
droždí sušené,
sůl,
mléko,
cukr moučkový
Komentáře (19)
Děkuji.
K receptu nejsou žádné komentáře.