Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krkovičkův ohnivec

Pikantní masová pomazánka z vepřové plece a gothajského salámu, která po odležení dostane opravdu to pravé grády. Skvěle se hodí na topinky i opečené tousty. O pořádný říz se postarají nasekané feferonky.

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

krkovicka.x krkovicka.x

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 25 min bez doby chladnutí a odležení

45 min (20 min příprava + 25 min tepelná úprava, bez doby chladnutí a odležení)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 554 kJ /
1 327 kcal
Bílkoviny73,21 g
Tuky67,62 g
Vláknina45,30 g
Cholesterol 274 mg
Sodík 1,69 g
Sůl3,80 g
Sacharidy100,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Gothaj nakrájíme na tenké proužky. Kapii nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Ředkvičky nakrájíme na plátky. Jarní cibulku a sterilovanou okurku pokrájíme nadrobno. Feferonky nasekáme najemno. Krok 2: Na rozehřátém oleji zesklovatíme cibuli. Přidáme česnek a necháme rozvonět. Krok 3: Přidáme restovat jemně mleté vepřové maso. Restujeme asi 5-10 minut, dokud není maso hotové. Krok 4: Zaprášíme mletou sladkou paprikou. Na maso přidáme nakrájený gothaj, rajčatový protlak, feferonky, kapii, sůl, pepř a asi 5-10 minut podusíme. Odstavíme a necháme vychladnout. Krok 5: Do vychladlé směsi vmícháme ředkvičky, jarní cibulku, okurku a majonézu. Zamícháme a necháme odležet v lednici.

TIP: Nejoblíbenější pomazánky na topinky

Zveřejněno 29. 3. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Krkovičkův ohnivec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3m5n

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Krkovičkův ohnivec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3m5n

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Marie Švarcová 6. 4. 2017 15:32
:yes: <3

Po odležení to musela být správná"pecka"do papulky:-D:-KOhnivec se mi mlíbí:yes:Druhá fotka vypadá moc hezky,dala bych ji jako hlavní:-K

Podle fotky jsem si říkal, že to bude nějaká verze tataráčku a ono ejhle prase :) Zajímavá inspirace.

Tématické fráze:
ohnivec, pomazanka s fefe, recepty z ohnivec

Suroviny:
plec vepřová, salám gothaj, olej, cibule, česnek, okurky sterilované, paprika sušená sladká, ředkvičky, cibulka jarní, protlak rajčatový, majonéza, feferonka, kapie, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu