Kořeněná povidla z nektarinek
Objevte kouzlo nektarinek v nové podobě! V tomto receptu se promění ve voňavá, jemně kořeněná povidla, která potěší nejen na lívancích. Pečení v troubě zvýrazní jejich chuť, vanilka, hřebíček a muškátový květ dodají neodolatelný šmrnc.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 801 kJ / 3 060 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,25 g |
Tuky | 4,67 g |
Vláknina | 31,33 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 70 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 722,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nektarinky přepůlíme, odstraníme pecky a nakrájíme na kousky.
Krok 2: Nektarinky vložíme do pekáče a dáme je péct do trouby předehřáté na 230 °C. Pečeme přibližně 15 minut a během pečení je občas promícháme.
Krok 3: Když nektarinky pustí šťávu a měknou, přimícháme cukr, nastrouhanou kůru z citrónu a koření, vrátíme do trouby a necháme opět asi 15 minut péct. Občas opět nezapomeneme promíchat.
Krok 4: Pak pekáč vyndáme, odstraníme vanilkový lusk a povidla promixujeme ponorným mixérem.
Krok 5: Vrátíme opět do trouby a necháme podle potřeby ještě asi 10 minut péct, až jsou povidla pěkně hustá.
Krok 6: Hotovými povidly naplníme čisté suché sklenice a zavíčkujeme.
Krok 7: Pokud chceme mít jistotu, že se nám povidla nezkazí, sterilujeme je 20 minut při 85 °C.
Zveřejněno 10. 9. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kořeněná povidla z nektarinek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LppX
Moje poznámka
Kořeněná povidla z nektarinek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LppX
Nejnovější recepty
Grilovaný lilek se zeleninou
Přidáno před 2 hodinami
Cuketová smetanová polévka s chlebovými krutonky
Přidáno před 5 hodinami
Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta podle ČSN
Přidáno před 9 hodinami
Úžasná medová žebírka
Přidáno před 17 hodinami
Bramborová kaše zapečená s hermelínem
Přidáno před 17 hodinami
Křehký štrúdl
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sýrová polévka z Nivy
Kajkajak před 12 minutami
Čokoládový mug cake
Anezvari před 16 minutami
Kynuté ovocné knedlíky
humlovatereza před 40 minutami
Cuketová omáčka se sýrem
k.madzia před 2 hodinami
Vepřová plec nadivoko se sušenými houbami
Jan Nemec před 4 hodinami
Kuřecí nudličky s kukuřicí a rajčaty
Walderama08 před 4 hodinami
Krůtí prsa v jogurtu
Kdyzjehlad před 4 hodinami
Dvacetiminutový švestkový koláč
Fitulka před 6 hodinami
Fazolkový salát
Vlasta159 před 11 hodinami
Rajčatové chutney
BlaV. před 19 hodinami
Tématické fráze:
nektarinky recepty,
pečená povidla z nektarinek,
broskvová klevela,
broskvová povidla v troubě,
klevela broskvova,
zobrazit pecky nektarinek,
meruňková povidla pečená v troubě,
povidla z nektarinky,
nektarinky recept,
tchiboblog.cz,
pečená kořeněná povidla,
recept na broskvovou klevelu,
broskvová povidla z trouby,
broskvová klevela recept,
recepty nektarinky,
broskvová klevela recepty,
povidla z trouby nektarinky,
recepty na nektarinky,
nektarinky,
marmeláda z nektarinek
Suroviny:
nektarinky,
cukr krystal,
květ muškátový,
koření hřebíček,
lusk vanilkový,
citron bio
Komentáře (4)