Suroviny
Porce: 6 porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 376 kJ / 2 241 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 91,80 g |
Tuky | 83,71 g |
Vláknina | 14,08 g |
Cholesterol | 396 mg |
Sodík | 3,65 g |
Sůl | 9,08 g |
Sacharidy | 273,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do misky rozdrobte droždí, přidejte lžičku cukru a zalijte teplým (ne horkým) mlékem. Rozmíchejte spolu se lžící mouky. Misku přikryjte utěrkou a nechte vzejít kvásek. Bude to trvat asi 15 minut.
Krok 2: Do mísy nasypte mouku, promíchejte se solí a uprostřed udělejte důlek. Žloutek vyklepněte do důlku, zalijte vlažnou vodou a vidličkou lehce prošlehejte. Přidejte kvásek, olej a zpracujte těsto. Lehce těsto poprašte moukou, přikryjte mísu utěrkou a nechte kynout 45 minut, až hodinu. Během kynutí alespoň jednou propracujte.
Krok 3: V míse rozmačkejte pomocí vidličky mozzarellu. Promíchejte s ricottou, nadrobno pokrájenými bylinkami a špetkou soli.
Krok 4: Z těsta vyválejte plát silný asi 5 mm. Velkou skleničkou vykrajujete kolečka (o průměru cca 5 cm). Doprostřed dejte asi lžičku náplně a zabalte jako buchtu. Takto naplňte všechny bochníčky a nechte je ještě tak 5 minut odpočívat na vále.
Krok 5: Na plech rozprostřete pečící papír a doprostřed položte keramickou misku. Bochánky ze stran a zespodu potřete olejem. Skládejte vedle sebe dokola - okolo misky. Povrch bochánků potřete rozšlehaným vejcem a posypte semínky. Vložte do trouby předehřáté na 200 °C a pečte dozlatova. Vyndejte z trouby a nechte vychladnout. Misku opatrně oddělte od těsta. Pokud se někde trochu připekly, opatrně je oddělte od misky nožem.
Krok 6: Šalotku nakrájejte najemno. Zpěňte na oleji, přidejte drcená rajčata, případně cukr, česnek, sůl a čerstvě mletý pepř a vařte, dokud dip nezhoustne. Pokud chcete dip jemnější, můžete ho lehce promixovat tyčovým mixérem,
Zveřejněno 7. 10. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sýrové bochníčky s teplým rajčatovým dipem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Lpqw
Moje poznámka
Sýrové bochníčky s teplým rajčatovým dipem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Lpqw
Nejnovější recepty
Chlupaté knedlíky z cukety
Přidáno před 10 hodinami
Restovaná směs lilků se zeleninou
Přidáno před 10 hodinami
Nepečený jahodový dortík
Přidáno před 12 hodinami
Vrabec moravskočeský
Přidáno 14. 7. 2025 14:54:25
Rybíz jako brusinky podle Petry Burianové
Přidáno 14. 7. 2025 06:30:03
Koláč s rybízem, muchovníkem a drobenkou
Přidáno 13. 7. 2025 14:35:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťávička za studena dělaná
cybermis před 26 minutami
Kinder mléčný řez se šlehačkou a kondenzovaným mlékem
Miskaaaaa před 1 hodinou
Játrové knedlíčky do polévky
Zuzanka2309 před 2 hodinami
Drobenka na koláč
Pavluska75 před 3 hodinami
Tvarohová bublanina
tamarit před 3 hodinami
Salát Coleslaw
LA.63 před 3 hodinami
Okurková marmeláda se zázvorem
Slavista62 před 5 hodinami
Meruňkový koláč s drobenkou
MagdalenaPistkova1292012 před 5 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
cherst před 6 hodinami
Špaldový chléb rychlý, bez hnětení, v troubě
LucieZKoprivnice před 7 hodinami
Tématické fráze:
syrový bochnik,
salát s rajčatovým dipem
Suroviny:
droždí,
cukr,
mléko,
mouka hladká,
mouka hladká,
žloutek,
voda,
sůl,
olej olivový,
olej,
vejce,
semínka sezamová černá,
sýr mozzarella,
sýr ricotta,
bazalka čerstvá,
tymián,
sůl,
olej,
cibule šalotka,
rajče drcené,
česnek,
cukr,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (1)