Suroviny
Porce: 6 porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 376 kJ / 2 241 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 91,80 g |
| Tuky | 83,71 g |
| Vláknina | 14,08 g |
| Cholesterol | 396 mg |
| Sodík | 3,65 g |
| Sůl | 9,08 g |
| Sacharidy | 273,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do misky rozdrobte droždí, přidejte lžičku cukru a zalijte teplým (ne horkým) mlékem. Rozmíchejte spolu se lžící mouky. Misku přikryjte utěrkou a nechte vzejít kvásek. Bude to trvat asi 15 minut.
Krok 2: Do mísy nasypte mouku, promíchejte se solí a uprostřed udělejte důlek. Žloutek vyklepněte do důlku, zalijte vlažnou vodou a vidličkou lehce prošlehejte. Přidejte kvásek, olej a zpracujte těsto. Lehce těsto poprašte moukou, přikryjte mísu utěrkou a nechte kynout 45 minut, až hodinu. Během kynutí alespoň jednou propracujte.
Krok 3: V míse rozmačkejte pomocí vidličky mozzarellu. Promíchejte s ricottou, nadrobno pokrájenými bylinkami a špetkou soli.
Krok 4: Z těsta vyválejte plát silný asi 5 mm. Velkou skleničkou vykrajujete kolečka (o průměru cca 5 cm). Doprostřed dejte asi lžičku náplně a zabalte jako buchtu. Takto naplňte všechny bochníčky a nechte je ještě tak 5 minut odpočívat na vále.
Krok 5: Na plech rozprostřete pečící papír a doprostřed položte keramickou misku. Bochánky ze stran a zespodu potřete olejem. Skládejte vedle sebe dokola - okolo misky. Povrch bochánků potřete rozšlehaným vejcem a posypte semínky. Vložte do trouby předehřáté na 200 °C a pečte dozlatova. Vyndejte z trouby a nechte vychladnout. Misku opatrně oddělte od těsta. Pokud se někde trochu připekly, opatrně je oddělte od misky nožem.
Krok 6: Šalotku nakrájejte najemno. Zpěňte na oleji, přidejte drcená rajčata, případně cukr, česnek, sůl a čerstvě mletý pepř a vařte, dokud dip nezhoustne. Pokud chcete dip jemnější, můžete ho lehce promixovat tyčovým mixérem,
Zveřejněno 7. 10. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sýrové bochníčky s teplým rajčatovým dipem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Lpqw
Moje poznámka
Sýrové bochníčky s teplým rajčatovým dipem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Lpqw
Nejnovější recepty
Bramborák plněný masovou směsí s čedarem
Přidáno před 2 hodinami
Gulášek z hlívy ústřičné
Přidáno před 3 hodinami
Pórková polévka
Přidáno před 7 hodinami
Hovězí mleté kuličky
Přidáno před 16 hodinami
Jednohubky na italský způsob
Přidáno před 19 hodinami
Kuřecí na pórku s kari a kukuřicí
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Luxusní a rychlý makovník
Vanous_09 před 36 minutami
Jablečný linecký koláč
1anoli1 před 46 minutami
Špenátové palačinky
ntmin16 před 3 hodinami
Vlašský salát retro (podle ČSN z roku 1976)
spinner před 3 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
PetrM před 3 hodinami
Salát s jahodami a balsamicem
Dasaja před 3 hodinami
Kuřecí karbanátky
Dasaja před 3 hodinami
Mraky podle mojí maminky
SimonkaMona před 3 hodinami
Karlovarský knedlík
Zemoska před 3 hodinami
Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem
lunav1 před 4 hodinami
Tématické fráze:
syrový bochnik,
salát s rajčatovým dipem
Suroviny:
droždí,
cukr,
mléko,
mouka hladká,
mouka hladká,
žloutek,
voda,
sůl,
olej olivový,
olej,
vejce,
semínka sezamová černá,
sýr mozzarella,
sýr ricotta,
bazalka čerstvá,
tymián,
sůl,
olej,
cibule šalotka,
rajče drcené,
česnek,
cukr,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (1)