Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 568 kJ / 1 809 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 57,15 g |
| Tuky | 7,40 g |
| Vláknina | 24,23 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 6,42 g |
| Sůl | 16,00 g |
| Sacharidy | 366,30 g |
Postup přípravy
Zároveň s umícháním rozkvasu promícháme všechnu celozrnnou mouku se zbytkem vody a uložíme do lednice (proběhne autolýza, mouka bobtná a zároveň v chladu lednice nekvasí). Krok 2: Aspoň 2 hodiny před vlastním hnětením těsta předmočenou mouku z lednice vyndáme, aby se trochu ohřála. Přidáme k ní pak rozkvas, hladkou mouku, sůl a kmín a uhněteme volné těsto. Krok 3: Stěrkou těsto vyškrábneme na pomoučený stůl a poprvé ho překládáme. Po překládání dáme těsto kynout do olejem vymazané misky. Krok 4: Překládání zopakujeme ještě třikrát, vždy po 30 minutách, pokaždé v už jen v míse – na olejem potřené prsty se těsto téměř nelepí. Po třetím přeložení už vytvarujeme bochníček a ten vložíme na moukou a otrubami dobře vysypanou utěrku a i s ní pak do ošatky, kde ho necháme 1-2 hodiny kynout. Krok 5: Necháme dobře rozpálit troubu i s litinovým hrncem na 250°C, bochník do hrnce pomocí utěrky opatrně skulíme, rychle zakryjeme poklicí a zavřeme troubu. Po 10 minutách pečení poklici sundáme a chleba dopečeme (asi 30 minut).
Zveřejněno 15. 10. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Celozrnný kváskový chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Mq43
Moje poznámka
Celozrnný kváskový chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Mq43
Nejnovější recepty
Skořicová bábovka s kakaem
Přidáno před 3 hodinami
Jablíčka z lineckého těsta plněná jablečnou nádivkou
Přidáno před 3 hodinami
Cuketový bramborák s kuřecím masem a zeleninou
Přidáno před 4 hodinami
Mřížkový koláč s jablíčky
Přidáno před 4 hodinami
Jednohubky s olivami a mozzarellou
Přidáno před 4 hodinami
Ryba s medovo-hořčičnou omáčkou
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hebká hustá čokoládová poleva
Veronika.Hrozna před 10 minutami
Honzovy kynuté buchty
RenataMaresova před 29 minutami
Andělsky nadýchaný perník
Petra67 před 3 hodinami
Ovesná polévka s mrkví
Gothaj před 3 hodinami
Bramborová polévka
Kajkajak před 3 hodinami
Pizza z rohlíků
zonoro před 4 hodinami
Afrika řezy
hliboka před 4 hodinami
Jablková buchta s tvarohem
Noumik před 5 hodinami
Francouzské palačinky
Kvittecko před 5 hodinami
Noky (špecle) knedlíčky bramborovo-dýňové
Tynaja před 5 hodinami
Tématické fráze:
rozkvas,
jak udělat rozkvas,
celozrnný kváskový chléb,
kváskový chléb bez rozkvasu,
kvaskovy celozrnný chléb,
jak se dělá rozkvas,
kváskový chléb celozrnný recept,
chleba bez rozkvasu,
příprava rozkvasu,
chléb bez rozkvasu,
jak na rozkvas,
celozrnný kvaskovy chléb recept,
celozrny kvaskovy chleb,
celozrnný kvaskovy chleba,
pšeničný celozrnný kváskový chléb,
rozkvas z celozrnné moouky,
celozrnný pšeničný kvaskovy chleba,
rozkvas recept,
kváskový chleba recept,
kváskový chléb recept
Suroviny:
kvas žitný,
mouka celozrnná žitná,
mouka celozrnna pšeničná,
voda,
voda,
mouka celozrnna pšeničná,
mouka hladká,
sůl,
kmín celý
Komentáře (1)