Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 048 kJ / 1 207 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,05 g |
Tuky | 83,35 g |
Vláknina | 4,70 g |
Cholesterol | 254 mg |
Sodík | 4,11 g |
Sůl | 10,25 g |
Sacharidy | 54,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zapékací nádobu vymažeme olejem, poklademe plátky vařených oloupaných brambor a s citem osolíme. Na brambory položíme lehce nasolené rybí filety. Filety pokryjeme nakrájeným plísňovým sýrem.
Krok 2: Připravíme bešamelovou omáčku. Na másle opražíme mouku, zalijeme studeným mlékem, dobře rozmícháme.
Ochutíme špetkou strouhaného muškátového oříšku, solí a mletým pepřem.
Provaříme mírným varem za stálého míchání po dobu asi 20 minut. Krok 3: Horkou bešamelovou omáčkou zalijeme připravené rybí porce s nivou a bramborami.
V troubě rozpálené na 180°C pečeme cca 35 minut.
Na talíři ozdobíme čerstvými bylinkami a posypeme drceným pepřem.
Ochutíme špetkou strouhaného muškátového oříšku, solí a mletým pepřem.
Provaříme mírným varem za stálého míchání po dobu asi 20 minut. Krok 3: Horkou bešamelovou omáčkou zalijeme připravené rybí porce s nivou a bramborami.
V troubě rozpálené na 180°C pečeme cca 35 minut.
Na talíři ozdobíme čerstvými bylinkami a posypeme drceným pepřem.
Zveřejněno 2. 12. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rybí filet zapečený v bešamelu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Pk16
Moje poznámka
Rybí filet zapečený v bešamelu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Pk16
Nejnovější recepty
Jedlé balíky slámy
Přidáno před 10 hodinami
Šátečky z listového těsta plněné tvarohem
Přidáno před 20 hodinami
Pohanková kaše s tofu
Přidáno před 22 hodinami
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno 21. 10. 2025 15:33:40
Vanilkový máslový korpus
Přidáno 21. 10. 2025 13:00:02
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno 21. 10. 2025 11:35:44
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablkový závin pro chlapy
Noumik před 26 minutami
Šunkofleky II
Honza62 před 50 minutami
Kuskus s restovanou zeleninou a tuňákem
ZboSy před 57 minutami
Holandský řízek
Kristina1 před 58 minutami
Srdíčka na smetaně
brtna před 4 hodinami
Rozstřelení ptáčci z vepřového masa
Martas6 před 4 hodinami
Fazolková polévka
Kajkajak před 5 hodinami
Francouzský hruškový koláč
KrisZaezemi před 5 hodinami
Nivová bašta
Martina Fliegerova před 5 hodinami
Babiččina bramboračka
Renata13.8 před 6 hodinami
Tématické fráze:
zapečené rybí filety,
zapečený rybí filet,
zapecene file s bešamelem,
rybi file s bešamelová omáčka,
file s bešamelem,
zapečené rybí file s besamelem,
kapr v bešamelu,
rybí filety recepty,
rybí filé s bešamelem,
zapečený filet,
zapcene file s besamelem,
file zapečené s besamelem,
rýbí filety recept,
zapečené rybí prsty se sýrem,
filé s bešamelová omáčka,
treska s besamelovou omáčkou,
file v besamelove omacce,
zapečený rybí filet s brambory,
file s bešamelem a sýrem,
recept rybí filé s s bešamelem
Suroviny:
filet z ryb,
brambory,
sýr niva,
olej,
pepř mletý,
sůl,
máslo,
mouka hladká,
mléko,
sůl,
pepř,
ořech muškátový
Komentáře (4)
Sýr na ryby nedávám...
Součástí degustačního menu byl "Kapr na černo". Obsluha byla vzorná, ale než jsem jí stihl vyrazit z rukou džbánek s něčím co smrdělo po zkysnutém mléce, tak mi tu rybu utopenou v jakési kolomazi přelili kefírem
Bylo to příšerné, ale překvapení se konalo až doma, když jsem v mailu našel odkaz na právě vyhlášeného vítěze dvanáctého ročníku ankety Maurerůva výběru Grand Restaurant: https://m.ihned.cz/c1-65975370-nejlepsi-restauraci...
No, není nad osobní zkušenost, že
Já jsem prvně jedla zapečenou rybu - filé v troubě pokrytou plátkovým sýrem a na to rozšlehaná vejce,moc mi to chutnalo a občas toto udělám.