Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 116 kJ / 506 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 40,40 g |
Tuky | 18,54 g |
Vláknina | 19,00 g |
Cholesterol | 140 mg |
Sodík | 1,82 g |
Sůl | 4,00 g |
Sacharidy | 36,50 g |
Postup přípravy
Promícháme společně s cibulí, zalijeme vývarem a za občasného promíchání dusíme doměkka (nerozdusit na kaši!). Krok 2: Během dušení si pokrájíme klobásu na slabší kolečka, která osmažíme na pánvi. Pokud je klobása hodně tučná, nemusíme dávat ani tuk na smažení. Klobásu vyndáme stranou a na pánvi po klobáse si uděláme jíšku. Pokud je na pánvi málo tuku, přidáme jednu dvě lžičky oleje (sádla) a ty zaprášíme moukou, kterou za stálého míchání necháme zpěnit a osmažit dorůžova. Krok 3: Takto hotovou jíšku přidáme k dušenému zelí, promícháme a necháme společně ještě krátce provařit, případně zředíme troškou vývaru. Pokud je třeba, zelí ještě dochutíme solí, pepřem, česnekem a buď do něj rovnou vmícháme osmaženou klobásu nebo ji na zadělávané zelí dáme, až když je nandané na talířích. Krok 4: Podáváme s chlebem, bramborovým nebo houskovým knedlíkem či bramborovými noky. Krok 5: Další varianty zadělávaného zelí: do jíšky můžeme nechat krátce osmažit i sladkou papriku (1,5 lžičky). Zadělávané zelí můžeme také ochutit majoránkou nebo tymiánem. Místo klobásy můžeme osmažit kvalitní špekáčky nebo párky ve střívku, případně uzené maso. Pokud chceme zadělávané zelí připravit bezmasé, vynecháme uzeninu a podávat můžeme například s vejcem. Dochutit zadělávané zelí můžeme i rajským protlakem, který přidáváme do hrnce společně se zelím. Jestliže máme rádi bramborové pokrmy, není na škodu přidat k zelí uvařit i na kostičky pokrájené dvě tři brambory.
Zveřejněno 4. 2. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dušené zelí - zadělávané
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3ggp
Moje poznámka
Dušené zelí - zadělávané
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3ggp
Nejnovější recepty
Topinky se salámovo-vaječnou směsí
Přidáno před 11 hodinami
Mini chlebíčky s tataráčkem z uzeného lososa
Přidáno před 11 hodinami
Medailonky se žampiony a paprikami
Přidáno před 11 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy, sypané strouhaným vajíčkem
Přidáno před 11 hodinami
Pražma na grilu s bylinkami
Přidáno před 12 hodinami
Grilovaný losos s koprem a citronem
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Švestkové knedlíky z bramborového těsta
Koubicka před 4 hodinami
Cukeťák podle Kateřiny Winterové
matousekk před 5 hodinami
Brambory se dvěma druhy hub na kyselo
Sahula před 5 hodinami
Máčanka ze sušených hub
Sahula před 5 hodinami
Cuketové placičky
Issis před 7 hodinami
Vepřová pečeně po frankfurtsku
motelij před 9 hodinami
Kefírka s kokosovým krémem
LilianaKofronova před 9 hodinami
Čínský okurkový salát
Marcela0123 před 9 hodinami
Tvarohovo-vajíčková pomazánka
Evicka18 před 9 hodinami
Kynutý se švestkami ... koláč
PetaP před 10 hodinami
Tématické fráze:
zadělavané zelí,
zadelavane kysané zelí,
moravské zadělávané zelí,
jak dochutit zelí,
jak ochutit zelí,
zadělávané červené zelí,
jak ochutit kysane zeli,
jak ochutit červené zelí,
jak připravit hlávkové zelí,
zadělávané zelí recepty,
jíška do zelí,
zadelavane hlavkove zeli,
jak připravit zelí,
recept zadělávané zelí,
jak dochutit červené zelí,
recept na zadělávané zelí,
jak dochutit kysané zelí,
zadělávané moravské zelí,
zelí zadělávané,
zadělávané bílé zelí
Suroviny:
zelí hlávkové,
cibule,
špek uzený,
sůl,
pepř mletý,
kmín drcený,
vývar,
mouka hladká,
klobása papriková
Komentáře (3)