Smetanové koblihy
Čerstvé, dozlatova smažené koblížky. Kdo by odolal, že? Zkuste si je připravit doma podle tohoto receptu a k těm kupovaným už se nebudete chtít vracet. Naplňte si je povidly nebo čímkoli, na co máte zrovna chuť.
Suroviny pro 30 kusů
30kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 926 kJ / 3 328 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 91,66 g |
Tuky | 115,49 g |
Vláknina | 19,11 g |
Cholesterol | 1,29 g |
Sodík | 271 mg |
Sůl | 0,69 g |
Sacharidy | 445,03 g |
Postup přípravy
Krok 1: Uděláme kvásek z poloviny vlahé smetany, trošky cukru a droždí. Přikryjeme a odložíme stranou.
Krok 2: Než kvásek vzejde našleháme nad párou asi 3-4 minuty žloutky. Když začnou houstnout odstavíme a přilijeme zbytek smetany.
Krok 3: Do mísy prosejeme mouku, přidáme žloutky, kvásek a všechny zbývající suroviny. Vymícháme hladké těsto a necháme v teple pod utěrkou vykynout do dvojnásobku.
Krok 4: Povidla ovoníme skořicí a vanilkovým cukrem.
Krok 5: Po vykynutí odebíráme přibližně stejné kousky, které prsty roztlačíme. Na každý kousek dáme povidla a těsto sbalíme do koblihy. Ukládáme spojem dolů. Necháme ještě 15 minut kynout.
Krok 6: V kastrolu rozehřejeme vyšší vrstvu oleje a koblihy smažíme pozvolna z obou stran. Nejprve přikryté poklicí a po otočení už bez poklice.
Krok 7: Odkládáme na papírovou utěrku a necháme okapat přebytečný tuk.
Zveřejněno 31. 12. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Smetanové koblihy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KNmR
Moje poznámka
Smetanové koblihy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KNmR
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 4 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 5 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 5 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 5 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 5 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 5 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 6 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 7 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 9 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 10 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 10 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 11 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 11 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 11 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 12 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 12 hodinami
Tématické fráze:
recept na koblihy,
koblihy recept,
recepty na koblihy,
koblihy,
koblihy z remosky,
recepty se smetanou,
recept na smažené koblihy,
kvasek z vlahe smetany,
koblihy s povidly,
těsto na koblihy recept se smetanou,
recept na koblihy s povidly,
smetanové koblížky,
koblihy z.remosky,
smetanove vdolky,
koblihy recepty,
recepty - koblihy,
recepty - koblihy,
top recepty koblihy,
smetanové těsto na koblihy,
recept koblihy
Suroviny:
mouka hladká,
žloutek,
smetana ke šlehání,
jogurt smetanový,
majonéza,
rum,
cukr,
droždí čerstvé,
kůra citronová,
sůl,
olej,
povidla švestková,
skořice mletá,
cukr vanilkový
Komentáře (8)