Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramboráčky z kedlubny

Na žádné pouti či slavnostech nesmí nikdy chybět stánek s křupavými bramboráky. Připravit je můžete i z kedluben, rozdíl téměř nepoznáte. Jsou plné uzeného masa a krásně voní po česneku a majoránce.

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Středně náročný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 15 min

25 min (10 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 272 kJ /
304 kcal
Bílkoviny24,37 g
Tuky9,42 g
Vláknina8,97 g
Cholesterol 275 mg
Sodík 500 mg
Sůl1,25 g
Sacharidy26,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kedlubnu oloupeme nastrouháme do mísy. Česnek oloupeme a nastrouháme najemno. Uzené pokrájíme nadrobno. Přidáme ke kedlubně. Krok 2: Dochutíme solí, pepřem, kmínem a majoránkou dle chuti. Krok 3: Vše promícháme, zahustíme dle potřeby hladkou moukou. Opět dobře promícháme a do pánve s troškou rozpáleného oleje klademe lžící hromádky, které zploštíme do placiček. Smažíme z obou stran dozlatova a dokřupava. Krok 4: Po usmažení odkládáme na ubrousek odsát přebytečný tuk a podáváme, protože teplé a křupané jsou nejlepší, i když studené nejsou také marné. Krok 5: Podáváme se zeleninovým salátem, čerstvou zeleninou, kysaným zelím, nebo jako přílohu k masovým směsím. Krok 6: Pro obměnu můžeme s kedlubnou nastrouhat i kousek uzeného (i jiného) sýru, nebo uzené tofu..

TIP: Jak připravit ty nejkřupavější bramboráky?

Zveřejněno 7. 3. 2018

Poznámka autora recepty73

Já používám raději struhadlo s většími slzami, protože jsou po usmažení kedlubnové bramboráčky o dost křupavější, ale o trochu hůře se otáčí, takže je můžeme nastrouhat i na jemno, nebo půl na půl na jemném a hrubém struhadle.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramboráčky z kedlubny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AGP7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramboráčky z kedlubny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AGP7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
recepty z kedluben, kedlubnove bramboráky, recepty z kedlubny, bramboráky z kedlubny, kedlubny recepty, kedlubna recepty, bramboráky z kedluben, recept na kedluben, recept nastrouhat kedlubny na jemno, kedluben recepty, bramboráčky z kedluben, kedluben - recepty, recept z kedlubny, kedkubnové bramboráky, kedlubna v receptech, kedlubnové bramboráčky, bramborak z kedluben, kedlubnové bramboráčky, bramboraky s kedlubny, recepty-kedlubny

Suroviny:
kedlubna, vejce, česnek, uzené moravské, sůl, pepř mletý, majoránka, kmín drcený, mouka hladká, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu