Suroviny
Porce: 4 - 5
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 974 kJ / 2 862 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 233,75 g |
Tuky | 182,80 g |
Vláknina | 9,00 g |
Cholesterol | 975 mg |
Sodík | 565 mg |
Sůl | 1,25 g |
Sacharidy | 65,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hovězí maso (může být zadní i přední, dle vlastního výběru) osolíme a na rozpuštěném másle s olejem ho ze všech stran zprudka osmažíme. Poté podlijeme vodou, osolíme a dusíme doměkka. Když je maso měkké, vyndáme ho stranou na talíř a dovaříme omáčku.
Krok 2: Ochucení omáčky je velmi individuální a záleží nejenom na chuti kuchaře/kuchařky, ale hlavně i na sladkosti a zralosti třešní.
Krok 3: Omáčku můžeme zvýraznit bílým vínem (cca 2 dl), které přidáme při dušení masa.
Krok 4: Do vývaru přisypeme třešně a pokud jsou hodně zralé, sladké a aromatické, stačí je pouze krátce povařit na skus, přilít smetanu rozmíchanou s hladkou moukou na zahuštění omáčky, provařit a je hotovo. Pokud chceme kořeněnou omáčku, přidáme s třešněmi provařit i trošku skořice a 3-4 ks hřebíčku a trochu čerstvě nastrouhané citronové kůry. Jsou-li třešně hodně sladké, můžeme přidat do omáčky po provaření smetany i trochu citronové šťávy.
Krok 5: Maso, které jsme dali stranou, pokrájíme na plátky a dáme ho do omáčky prohřát.
Krok 6: Podáváme s kynutým nebo houskovým knedlíkem.
Zveřejněno 26. 5. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Třešňová omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jm1B
Moje poznámka
Třešňová omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jm1B
Nejnovější recepty
Nepečené tartaletky s ostružinovou marmeládou
Přidáno před 8 hodinami
Karamelové řezy s pudinkem a krémem z tvarohu
Přidáno před 8 hodinami
Plněné cuketové květy
Přidáno před 8 hodinami
Pizza košíčky
Přidáno před 14 hodinami
Švestková povidla s kořením
Přidáno 22. 8. 2025 21:02:48
Krémové rizoto s houbami a slaninou
Přidáno 22. 8. 2025 20:45:32
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ořechové kostky s karamelovým krémem
Danna před 3 hodinami
Salám v sýrovém těstíčku
Mummy46 před 4 hodinami
Tvarohové řezy - hrnečkové
Vytvarnik před 6 hodinami
Jablečné koláče
Merylas před 7 hodinami
Aljašská treska s koprovou omáčkou
ZboSy před 7 hodinami
Vaječný salát s řapíkatým celerem
ZboSy před 7 hodinami
Rychlovka z krabích tyčinek
Klar98 před 7 hodinami
Pomazánka z hokkaido dýně, s pažitkou a křenem
ZboSy před 7 hodinami
Pečená švestková povidla
Houska68 před 8 hodinami
Rajčatový salát s hermelínem a šunkou
Matlasak před 8 hodinami
Tématické fráze:
třešnová omáčka,
třešňová omáčka k masu,
tresnova omáčka z marmelády recept,
třešňová omáčka recept,
tresnova omacka recept,
omacka z třešní,
sladká třešňová omáčka,
třešňová omáčka s masu,
omáčka z třešni na maso,
třeššnévá omáčka,
recepty na tresnovou omacku,
omacka tresnova,
sladké omáčky na noky,
tresnova omacka na livance,
třešňové noky,
jak ochutit tresnovou marmeladu
Suroviny:
maso hovězí,
máslo,
olej,
sůl,
třešně,
smetana ke šlehání,
mouka hladká,
skořice,
víno bílé,
koření hřebíček,
kůra citronová,
šťáva citronová
Komentáře (5)
..
už tam jsou, ok