Suroviny pro 10
10
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 991 kJ / 3 105 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 262,70 g |
Tuky | 196,26 g |
Vláknina | 20,55 g |
Cholesterol | 5,09 g |
Sodík | 3,39 g |
Sůl | 8,40 g |
Sacharidy | 64,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Očištěné plíce a vnitřnosti namočíme ve studené vodě aspoň na 1 hodinu. Já nechávám přes noc a pokud dávám ledvinku, rozkrojenou namočím do mléka v jiné misce. Pak vše dobře propereme ve vlažné vodě, dáme do hrnce, zalijeme horkou vodou, osolíme, okořeníme, přidáme část oloupané cibule a vaříme pod pokličkou do měkka.
Krok 2: Vařené plíce a vnitřnosti vyndáme a ponoříme do studené vody. Po schlazení zbavíme zbytků, co se nám nelíbí a nakrájíme na slabé plátky.
Krok 3: Na rozpuštěném másle zpěníme cibuli a zeleninu nakrájenou na malé kousky (můžeme nastrouhat na hrubém struhadle), zaprášíme moukou a osmahneme do růžova.
Krok 4: Pak zeleninu zalijeme vývarem z plíček, dobře rozšleháme, přidáme mléko, necháme přejít varem.
Krok 5: Přidáme citron nakrájený na slabé plátky, ocet, cukr, hořčici a omáčku ještě vaříme za občasného promíchání asi čtvrt hodinky.
Krok 6: Provařenou omáčku přecedíme na nakrájené plíčky, ještě asi 10 minut povaříme s masem a zjemníme smetanou. Podáváme s houskovým knedlíkem.
Zveřejněno 14. 12. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plíčky na smetaně (pajšl)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zE65
Moje poznámka
Plíčky na smetaně (pajšl)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zE65
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Rýže s brokolicí, kapií, žampiony a kukuřicí
Přidáno před 1 hodinou
Bramborové chipsy z HF
Přidáno před 4 hodinami
Grilovací marináda s polotmavým pivem
Přidáno před 13 hodinami
Kachní játra s uzeným bůčkem na bílém víně
Přidáno před 13 hodinami
Rychlé třešňové řezy v remosce
Přidáno před 16 hodinami
Losos na másle s česnekem, špenátem a houbami ve smetanové omáčce
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Podmáslová buchta s jahodami a křupavou drobenkou
Ivicivi před 11 minutami
Grilované krevety
Fitulka před 1 hodinou
Smažený sýr "bez smažení"
Fitulka před 1 hodinou
Masové koule na žampionech
Fitulka před 1 hodinou
Vepřové plátky na kmíně s rýží
Standby před 1 hodinou
Žampiónová polévka
Janysekm před 2 hodinami
Jednoduché langoše
PetrZappa před 3 hodinami
Květákové placičky
TondaJ před 4 hodinami
Bílkový chlebíček
stefi.f47 před 5 hodinami
Sýrové smaženky – socialistické
Kajkajak před 11 hodinami
Tématické fráze:
jehněčí plíčky na smetaně,
plíčka na smetaně z divočiny,
pajšl - plíčka na smetaně,
plíčka na smetaně - pajšl,
pajsl na smetane,
jehněčí pajšl,
jak uvařit pajšl,
plíčka na smetaně,
plicky na smetane,
pličky na na smetaně,
pličky,
recept na plíčky na smetaně,
pajšl na smetaně recept,
pajšl recept,
pajšl,
plicky na smetaně recept,
co jsou plíčky,
králičí pajšl,
pličky z divočiny,
vepřové plíčky na smetaně
Suroviny:
plíce vepřové,
srdce vepřové,
ledvinky vepřové,
sůl,
koření divočina,
cibule,
máslo,
zelenina kořenová,
mléko,
citron,
ocet,
cukr,
hořčice,
smetana 12%
Komentáře (3)