Burgery z hovězího mletého masa
Ideálním hlavním jídlem grilovacího večera je snad všemi oblíbený burger. Salát, kyselá chuť okurek, příjemně okořeněné mleté maso doplněné výraznou chutí čedaru a to vše v křupavé bulce. Po této kombinaci chutí se rychle zapráší.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 700 kJ / 1 123 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 161,93 g |
| Tuky | 46,63 g |
| Vláknina | 4,27 g |
| Cholesterol | 676 mg |
| Sodík | 936 mg |
| Sůl | 2,63 g |
| Sacharidy | 13,02 g |
Postup přípravy
Krok 1: Salát omyjeme a nakrájíme na větší kusy. Cibuli oloupeme a společně s nakládanými okurkami nakrájíme na tenká kolečka.
Krok 2: Maso rozdělíme na 4 stejně velké díly a rukama namočenýma ve studené vodě vytvarujeme z každého kousku cca 2 cm vysoký burger. Každý v dlaních lehce promneme s olivovým olejem, z obou stran osolíme, opepříme a dáme stranou.
Krok 3: Jednotlivé plátky masa v dlaních promneme s olivovým olejem, z obou stran osolíme, opepříme a dáme stranou.
Krok 4: Bulky podélně rozkrojíme. Zapneme elektrický kompaktní optigril, zvolíme ikonu programu „hamburger“ a zmáčkneme tlačítko OK. Jakmile je optigril rozehřátý na optimální teplotu, upozorní nás pípnutím.
Krok 5: Vložíme připravené burgery a grilujeme do zaznění zvukového signálu. První pípnutí znamená Rare (jemně propečený), druhé pípnutí Medium (propečený) a třetí pípnutí Well done (dobře propečený). Stupně propečení je možné sledovat i podle barvy kulatého displeje
Krok 6: Pak optigril odklopíme, na každý burger dáme plátek čedaru a necháme ještě minutku opékat na odklopeném optigrilu společně s půlkami bulek otočenými řeznou stranou dolů.
Krok 7: Spodní části opečených bulek potřeme majonézou, rozložíme na ně listy salátu, přidáme maso s rozpečeným sýrem, na něj plátky červené cibule, okurky a přiklopíme vrchní části housky, potřenou z opečené strany kečupem.
Zveřejněno 13. 6. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Burgery z hovězího mletého masa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pANX
Moje poznámka
Burgery z hovězího mletého masa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pANX
Nejnovější recepty
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 4 hodinami
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 6 hodinami
Brynzové halušky
Přidáno před 8 hodinami
Sýrové placky
Přidáno před 11 hodinami
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 12 hodinami
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 13 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Květáková polévka
Eva_H před 13 minutami
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 2 hodinami
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 3 hodinami
Svačinové sendviče
Kajkajak před 3 hodinami
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 4 hodinami
Jarní salát
Kajkajak před 5 hodinami
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 5 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 6 hodinami
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 6 hodinami
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 6 hodinami
Tématické fráze:
maso na burgery recept,
maso na burger,
maso na burgery,
příprava masa na burger,
burger z hovězího masa,
burger recept,
maso na burgry,
maso do burgeru,
hovězí maso na burger,
jake maso na burger,
mlety burger,
burger maso recepty,
maso na burgr,
jak pripravit maso na burger,
maso na hovezi burger,
burgr z hovězího masa,
jake maso na burgery,
jake maso na burgry,
mleté hovězí maso recepty,
maso do burger
Suroviny:
maso hovězí mleté,
olej olivový,
sůl,
pepř mletý,
bulka,
sýr chedar,
majonéza,
salát,
cibule červená,
okurky sterilované,
kečup sladký
Komentáře (1)