Chlodnik - studená litevská polévka
Chlodnik je tradiční litevská studená polévka, která v létě osvěží lépe než zmrzlina. Její základem je kefír nebo podmáslí, vařená červená řepa a čerstvé bylinky, které jí dodávají výraznou růžovou barvu a svěží chuť.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 212 kJ / 529 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 35,15 g |
Tuky | 22,86 g |
Vláknina | 17,81 g |
Cholesterol | 538 mg |
Sodík | 385 mg |
Sůl | 0,59 g |
Sacharidy | 38,95 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 18. 7. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chlodnik - studená litevská polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G0ZK
Moje poznámka
Chlodnik - studená litevská polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G0ZK
Nejnovější recepty
Fenykl restovaný s cuketou a rajčátky
Přidáno před 2 hodinami
Polévka z červených paprik
Přidáno před 8 hodinami
Zeleninová polévka s cizrnou a smetanou
Přidáno před 10 hodinami
Bezinkový sirup
Přidáno před 10 hodinami
Omáčka na špagety s cuketou
Přidáno před 10 hodinami
Aronie griotka a sirup
Přidáno před 12 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená řepa s česnekem
vojfrancezska před 1 hodinou
Americké okurky
Ludmilka Sykorova před 1 hodinou
Kyselá polévka ze zelených fazolek
Kajkajak před 2 hodinami
Domácí kečup
zuzik8 před 3 hodinami
Plněné papriky
Cernousek před 3 hodinami
Topinka ala Mamka
Nikolina03 před 3 hodinami
Lečo - polotovar
Dagmardasa před 3 hodinami
Čínská "červená" polévka
Macca155 před 4 hodinami
Milouškovy oblíbené broskvové řezy
iveta.kroul před 5 hodinami
Ovocné knedlíky ze spařovaného těsta-jednoduché
Jitule_m před 5 hodinami
Tématické fráze:
litevská kuchyně recepty,
chlodnik,
polská studená polévka z červené řepy a vařenými vejci,
chlobnik polévka,
chlopnik polévka
Suroviny:
řepa červená,
okurka čerstvá,
ředkvičky,
okurky sterilované,
kopr čerstvý,
pažitka,
jogurt,
vejce,
citron,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (6)
Ale tvůj recept je klasika a navíc krásná fotka