Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborovo-květáková kaše

Hodnocení receptu je 4,5 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 864 kJ /
923 kcal
Bílkoviny26,68 g
Tuky34,60 g
Vláknina27,60 g
Cholesterol 102 mg
Sodík 187 mg
Sůl0,60 g
Sacharidy112,52 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory pokrájíme na menší kusy, zalijeme vodou těsně nad ně a osolíme je. Růžičky květáku naskládáme na brambory a vaříme vše doměkka. Pokud chceme, můžeme k bramborám přidat stroužek rozmáčknutého česneku nebo špetku muškátového květu. Po uvaření scedíme, přidáme máslo a šťouchadlem nebo šlehačem vše vymícháme na hladkou kaši. Smetanu ani mléko není nutné přidávat, jelikož květák má vodnatější konzistenci. A pokud ano, tak až po důkladném vyšlehání, abychom z kaše neměli polévku. Chceme-li kaši obměňovat, lze do ní vmíchat nastrouhaný sýr dle chuti, čerstvě nasekané bylinky, osmaženou slaninu pokrájenou na drobno... Krok 2: Před podáváním můžeme pokapat máslem, posypat bylinkami...

Zveřejněno 7. 3. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborovo-květáková kaše

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vVng

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborovo-květáková kaše

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vVng

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

savlinka: ...díky, jsem rád, že se ti recept líbí:-K:-K:-K

Jiříku to je dobrý nápad:yes:

Tématické fráze:
bramborovo květákova kase, květáková kaše s parmezánem

Suroviny:
brambory, květák, máslo, sůl, smetana na vaření, česnek, květ muškátový, česnek mědvědí, parmazán, slanina anglická

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu