Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Celozrnný vláčný dvoubarevný koláč s ovocem a drobenkou

K létu bezpochyby patří buchty s ovocem a drobenkou. Připravte si s námi tento dvoubarevný koláč z celozrnné špaldové mouky a jogurtu. Vrstvu těsta doplní šťavnaté letní ovoce, které pokryje máslová drobenka.

Hodnocení receptu je 4,8 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lucie95 Lucie95

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech o rozměrech 30 × 40 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 440 kJ /
583 kcal
Bílkoviny17,71 g
Tuky56,12 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 646 mg
Sodík 200 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy1,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu zapneme na 160 °C. Krok 2: Vejce vyšleháme s cukrem. Přidáme olej, jogurt, mléko a postupně přisypeme mouku s kypřicí práškem do pečiva. Šleháme šlehačem a nakonec doředíme trochou vody tak, aby bylo těsto ideálně krémové konzistence. Krok 3: Polovinu těsta oddělíme a přidáme do něj karob (kakao). Krok 4: Na plech nalijeme nejprve světlé těsto a poté tmavé těsto. Posypeme libovolným ovocem a na závěr drobenkou, kterou jsme připravili z másla, mouky a cukru. Krok 5: Pečeme při 160 °C po dobu 30-35 minut.

TIP: Letní ovocné koláče

Zveřejněno 3. 8. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gyJ3

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gyJ3

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Dokonalost, skvělé těsto, ostružiny to dobře osvěžily, spolu s drobenkou se skořicí, která tomu dodává zajímavou chuť :)

Skvělý moc nám chutnal. :-)<3

Právě jsem dopekla a poprvé s jinou moukou než je klasika. Nedala jsem teda kakao a použila jsem také kombinaci červeného rybízu a borůvek. No a je faaaakt luxusní, ani sem nečekala, že bude dobrý a hlavně, že se povede. Díky za recept :-K:yes::yes::yes:

Super buchta. Dnes upečeno,bez drobenky a kakaa a je luxusni

koláč je vynikající děkuji za recept:yes:dala jsem ořechy,jablka a hrušky:-pwww.toprecepty.cz

Teď jsem upekla s třešněmi a je to velká mňamka :yes:

Koláč přesně podle mého gusta... dala jsem borůvky a rybíz a do drobenky jsem přidala ovesné vločky... mňamka:yes:

Také si takový upeču,doufám,že se mi povede.:-)):yes:

Super koláč :yes::yes::-K:-p:-p:-p:-p:-p:-p

Vypadá fakt krásně:-)

Dělám úplně stejný a chutná skvěle :-8

Vypada dobre, kolacek..hned bych se zakousla..:-p:-8:-K

Tématické fráze:
špaldový koláč s drobenkou, rybízový koláč ze špaldové mouky, celozrnný rybízový koláč, vláčný ovocný koláč, celozrnný ovocný koláč, celozrnný koláč s ovocem, celozrnný kolac s rybízem, ovocný koláč s drobenkou, celozrnny kolac, špaldový koláč s blumami, ovocny koláč, drobenkovy kolac ze spaldove mouky, koláč ze špaldové mouky s ovocem, celozrnné koláče, ovocný koláč ze špaldové mouky, špaldový koláč s ovocem, celozrnný koláč s ananasem, celozrnny drobenkovy kolac, koláč s ovocem, špaldová mouka ovocný koláč

Suroviny:
mouka špaldová celozrnná, cukr, jogurt bílý, mléko, vejce, olej, kypřící prášek do pečiva, karob, voda, ovoce, máslo, mouka špaldová hrubá, cukr třtinový, skořice, tuk, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu